Ik ben Karen Vandeghinste. Ik werk als verpleegkundige, maar heb ook een diploma van turnleerkracht. Ik ben gehuwd met Vincent. We hebben drie kinderen: Manuel (20), Amaury (17) en Lauranne (14).

Sinds enkele jaren verzorg ik samen met Chris Roels en Ludwine Van Craenenbroeck de kindervieringen van La Verna. Onze dochter Lauranne is meestal ook aanwezig en ze helpt me prima. Ze heeft een groot hart voor kinderen en is ook zeer creatief. Het is super om met haar samen te kunnen werken.

Ik vind verzorgde kindervieringen belangrijk omdat er in deze tijd steeds minder (vooral jonge) ouders met hun kinderen naar een misviering of een alternatieve viering gaan. Het is goed te begrijpen als je merkt hoe hectisch het er soms in de week aan toe gaat om alle gewone taken in een gezin klaar te krijgen. Ouders willen dan niet ook nog een rush in het weekend. Ze hebben er de energie niet meer voor, ze verlangen naar rust. Allemaal heel begrijpelijk, maar toch ook jammer, want zo missen de kinderen een stukje leefwereld dat zo anders is dan de rest.

Karen Vandeghinste
Oktober 2009