Olga Bosmans (1961) en Gaston De Smet (1953) zijn al meer dan 25 jaar samen op pad, niet alleen als levenspartners maar ook op hun weg naar persoonlijke groei en bewustzijn. Ze zijn beiden opgeleid als lichaamstherapeut en Biodanzadocent en ze lieten zich inspireren door tal van verdiepingscursussen zoals intuïtieve ontwikkeling, tantra, familieopstellingen, yoga, meditatie, …
Olga studeerde economie en was lang actief in het bedrijfsleven. In 2011 besloot ze naar haar hart te luisteren en mensen te begeleiden op hun zoektocht. Momenteel werkt ze als loopbaanbegeleidster, is zelfstandig coach en geeft cursussen rond o.a. stress en burn-out.
Gaston is gepensioneerd architect en voelt nood aan nieuwe uitdagingen. Samen willen ze via Biodanza mensen terug bij hun levensvreugde brengen en hen zo ondersteunen in hun groeiproces.
Tel. 09 225 69 95 of 0477 47 58 50 of mail olgab9000@gmail.com.

Kristel Busschaert (1968) is, na heel wat professionele omzwervingen, de weg ingeslagen van mensen begeleiden op hun pad naar meer lichaams-bewustzijn. Vanuit verschillende massage-opleidingen heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld en werkt ze heel intuïtief. Masseren kan puur ontspannend zijn, maar vaak benoemt ze ook waar ze spanningen voelt of waar emoties zich hebben vastgezet. Dat kan helpen om meer te mogen én durven voelen. Sinds kort biedt ze ook lichaamsgerichte verliesbegeleiding aan.
Ze werkt ook graag met kinderen, omdat die nog vol ver-wonder-ing en diep verbonden met de essentie van het Leven met die grote –L zijn!
Wat haar voedt zijn ont-moetingen met nieuwe mensen, lezen én schrijven, reizen, nieuwe plekken ontdekken, nu steeds dichterbij huis.. Ze droomt van een wereld waarin mensen geloven in én vertrouwen op het oneindig potentieel en over-vloed van ons intelligent universum dat het zo vaak zo veel beter weet dan al onze hoofdjes samen.
0496 06 39 84 – kristel@handenhelen.be – www.handenhelen.be

Vincent Claeys Bouuaert (1957) is al meer dan dertig jaar advocaat en werkt ook als bemiddelaar. Hij helpt graag mensen bij het oplossen van conflicten. Daarnaast verdiept hij zich in verschillende opleidingen rond meditatie, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Hij is al van bij het begin medewerker van La Verna en voelt zich een spiritueel reiziger. Hij vindt het bijzonder om bij een beweging te zijn waarin kan gedeeld worden over de eigen spirituele groeiweg, vrij van alle dogma’s en in respect voor elkaars overtuigingen.
Tel. 0474 37 50 27 of mail vincentcb@skynet.be

Marian De Lathauwer (1973) is licentiate Romaanse Talen, Shiatsu en Reiki therapeut, Stress Coach en meditatie begeleider. Dankzij een boeiende internationale carrière in het bedrijfsleven, leerde ze ook veel bij over verschillende culturen en levensfilosofieën. Reizen om te leren, aangevuurd door haar onvermoeibaar enthousiasme en leergierigheid! Maar de jarenlange stress en narcistisch misbruik eiste zijn tol, en zo moest zij noodgedwongen op zoek naar manieren die konden helpen om niet verder onderuit te gaan. Die levenslessen werden nadien de basis van haar praktijk Manopura, waar ze gedreven vanuit eigen ervaring iedereen bijstaat met luisterend oor en helpende hand. Ze combineert er inzichten vanuit de Oosterse gezondheidsleer, met die van de oorspronkelijke Indianen en het Oude Egypte. Het liefste wat ze doet, is je als mens terug bij jezelf brengen, je terug leren voelen, leren aanvoelen dat alles energie is, en leren vertrouwen op je intuïtie. Als een ‘vertaler-tolk’ de signalen van je lichaam en ziel terug leren begrijpen.
0498/ 42 40 12 – marian@manopura.be – www.manopura.be

Inge Huys (1970) is verpleegkundige in hart en nieren. Daarnaast ontwikkelde ze een passie voor geweldloze communicatie. Ze volgde verschillende opleidingen bij gecertificeerde trainers, en ook een 10 daagse internationale intensieve training in het buitenland. Ze blijft zich bijscholen en is ervan overtuigd dat we met dit mooi gedachtegoed van Marshall Rosenberg een steentje kunnen bijdragen aan de wereldvrede.
Ze is geboeid door persoonlijke ontwikkeling vanuit een holistische mensvisie. Omgaan met mensen blijft haar fascineren. Ze is gehuwd en moeder van 2 adolescenten.
Tel. 0479 53 58 29 of mail inge.huys@telenet.be

Frederic Meyvaert (1965) is van jongsher geboeid door het Oudgriekse aforisme γνῶθι σεαυτόν (‘ken uzelve’) en de eeuwige wijsheidstraditie. Als ondernemer en museumspecialist reisde hij de wereld geregeld rond om antieke culturen in het licht te helpen zetten. Tijdens zijn omzwervingen kwam hij niet alleen in contact met politiek-economische actoren, archeologen, kunsthistorici en cultuurfilosofen, maar ook met de spirituele scène. Hij ontmoette gnostische christenen, neoplatonisten, alchemisten, soefi’s, bhakta’s, yogi’s, advaitins, taoïsten, zen meesters, dzogchenpas en sjamanen. Hij deelt graag wat hij tijdens zijn reizen en op zijn zitkussen geleerd heeft, zoals het belang van openheid, humor, stilte, verwondering en het blijvend centraal stellen van je eigen ervaring.

Mo El Basi (1961) emigreerde als klein kind samen met zijn ouders uit Marokko naar België. Hij werd opgevoed binnen de grenzen van de Islam maar gaandeweg leerde hij andere godsdiensten kennen en ervaren. Zijn hart en denken ken-nen geen grenzen. Met open geest en zonder enig vooroordeel gaat hij met iedereen in dialoog. Bij GEA volgde hij psychodynamica ‘’healing en readingstechnieken. Zo leerde hij de diepere betekenis van het leven begrijpen. Naast de activiteiten in zijn praktijk: reiki, meditatie en coaching, begeleidt hij mensen op spirituele 10-daagse tochten door de Sinaï woestijn om ze dichter bij hun kern van zijn te brengen, op een hele zachte wijze en met een oeverloos geduld. Zijn motto is “ iedereen verdient het om gelukkig te leven zonder pijn”.
0485 60 62 47 – de-steen@hotmail.com – www.de-steen.be

Ivy Pelkmans (1982) is licentiate Toegepaste Economische Wetenschappen, mama van Mats (8) en Vic (5) en levensge-nieter. Na een carrière als marketing manager van o.a. Miracoli, Oreo, Milka, TUC en LU en een korte tussenstop als account director in een reclamebureau, gooide zij het roer compleet om. Vanuit een diepe drang naar meer bewust-zijn en het commitment om werkelijk te gaan léven in plaats van overleven, liet ze het bedrijfsleven compleet achter zich. Vandaag geniet zij van een sabbatical om meer vorm te geven aan wat ze echt wil doen: schrijven, leven en spreken vanuit het hart. Weldra start Ivy een 4-jarige opleiding tot life coach. Het is haar doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren in het vinden van zichzelf en het uitdragen van hun authentieke zijn. Eerlijkheid, authenticiteit en met mildheid in je kracht staan zijn de waarden ze vol overgave wil uitdragen.
0498 70 55 87 – ivypelkmans@gmail.com

Brigitte Puissant (1960) is orthopedagoge. Ze werkte in een CLB en later als docente in Odisee Brussel Bachelor Kleuter-onderwijs. Ze heeft twee dochters en een kleindochter waar ze stapel op is. Brigitte is nu met rustpensioen. Dankzij een zware burn-out ontdekte ze haar schrijftalent. Ze schrijft columns, haiku’s en werkt aan een boek. Recent schreef ze samen met haar dochter het boek ‘Baloena’ op basis van levensechte ervaringen met een Afghaans gezin aan de Brugse Poort. Sinds haar vijftiende levensjaar gaat haar hart uit naar kansarme kinderen met een migratie-achtergrond. Het evangelie was en is inspiratiebron. Franciscus en Clara van Assisi zijn voor haar spirituele gidsen. Als vrijwilliger bij TAU (Franciscaanse beweging in Vlaanderen) begeleidt ze een verdiepingsgroep in de Clemenspoort. Bibliodrama is hierbij haar geliefde werkvorm. In Liefde wonen en ze uitstralen, met een voorkeur voor de meest kwetsbaren, is haar belangrijkste levensdoel.
0474 76 84 77 – brigitte.puissant@hotmail.com

Jan Timmerman (1964) is filosoof en therapeut. De voorbije 15 jaar specialiseerde hij zich in familie- en systeemopstellingen. Hij ontdekte hoe opstellingen – en de kracht van het wetende veld – fenomenen zicht-baar maken die gewoonlijk verborgen blijven. Hij combineert in zijn werk de finesses van intuïtie met een no-nonsensehouding. Zo kunnen opstellingen nieuw perspectief brengen in situaties die vast lijken te zitten.
Tel. 0488 58 04 55 of mail jan@praktijkdekeerkring.be
Zie ook: www.praktijkdekeerkring.be

Nancy Van Compernolle (1967) heeft 25 jaar als kleuterjuf gewerkt, waarvan 12 jaar in een Steinerschool. Ze volgde allerlei cursussen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping en ook creatieve workshops, zoals zang, dans, tekenen en schilderen. Ze is zeer geboeid door dans en volgde diverse dansstages: sacrale dans bij verschillende docenten, renaissancedans, hedendaagse dans en dansexpressie. Haar liefde voor sacrale dans wil ze graag delen met geïnteresseerden binnen La Verna.
Tel. 09 224 04 08 of 0473 21 55 63 of mail nancy.vancompernolle@hotmail.com

Geertrui Van Hooreweghe (1964) werkt als verpleegkundige in een palliatief centrum. Dit werk helpt haar om zin te geven in haar eigen leven en te leren omgaan met de dood. Ze begeleidt graag mensen in hun rouw- en stervenspro-ces.
Intussen vormde ze zich vele jaren bij Timotheus in Intuïtieve ontwikkeling en Innerlijk leiderschap. Cranio-sacrale thera-pie, healing in reiki en klankschalen, ancient healing massage deelt ze ook graag met anderen.
0498 11 76 00 – geertruivanhooreweghe@hotmail.com

Kristin Vanschoubroek (1953) is licentiate rechten, studeerde gezinswetenschappen en volgde opleidingen gestalt, psychosynthese en de bejegeningsmethode (Nand Cuvelier). Ze heeft een zelfstandige prak-tijk voor individuele begeleiding, partner- en gezinsbegeleiding en ze is groepstrainer. In haar werk combineert ze spirituele en psychologische inzichten. Het doel van haar werk is mensen vrijmaken, zodat ze kunnen leven vanuit hun authenticiteit. Kristin is de stichter en bezieler van La Verna.
Tel. 09 282 21 81 of mail kristin@laverna.be

Adinda Verbanck (1974) werkte als maatschappelijk werkster in een psychiatrisch ziekenhuis en als traject-begeleidster in thuissituaties. Zij deed ervaring op met vele doelgroepen. Het raakvlak van klassieke hulp-verlening, alternatieve hulpverlening en spiritualiteit boeit haar. Ze volgde een opleiding tot systemisch counselor (gezins- en relatiebegeleiding) en tot sjamanic counselor. Ze houdt van sprookjes en mythen en is geïnteresseerd in de verschillende wijsheidstradities. Het is vooral de verbinding met de kwetsbaarheid van anderen en van zichzelf die Adinda sleutels aanreikt om het hart te openen en mildheid te ontwaren. Adinda heeft een eigen praktijk “Op verhaal komen”. Hier ondersteunt ze mensen om de verbinding met het eigen levensverhaal te verdiepen.
Tel 0491/91 61 69 of mail adindaverbanck@hotmail.com. Zie ook www.opverhaalkomen.eu

Ilse Wanten (1973) is een visionair, artieste, researcher en schrijfster. Ze is tevens grondlegger en activator van het Kristal-lijne Eenheidsenergie-netwerk waardoor ze veel reist. Al op jonge leeftijd leerde Ilse Wanten leven met visioenen en had ze ervaringen met de bewoners van de Hogere Lichtwerelden. Haar herinneringen aan vorige levens – die de mainstream geschiedenis grondig herschrijven! – dwongen haar jarenlang tot allerlei diepgaande (zelf-)onderzoeken en duwden haar als vanzelf in een spelende en bespiegelende artistieke richting. Of Ilse nu werkt(e) als actrice, danse-res, performance-artieste, model, (licht-)figurante, haar eigen videoclips of muziek maakt, die als een soundtrack bij haar geschreven werk kan worden opgevat: alles draait om bezieling. Ilse schreef ook reeds twee boeken – Ziel in Zicht! (2012) en Lieve Hemel (2019) – waarin ze haar inzichten en persoonlijke kosmische ervaringen bundelde. (Beide boeken verschijnen binnenkort ook in het Engels en als e-book.) Op dit moment werkt Ilse aan een nieuwe videoclip, bereidt ze een eerste lezingen-toernee voor en schrijft ze artikelen (Spiegelbeeld, Bloom, La Verna, ect.).
0484 02 05 02 – ilsewanten@yahoo.com – www.ilsewanten.com