quesadillasQuesadillas zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken. Hierbij mijn versie met enkel gezonde ingrediënten. Broccoli en zoete aardappel zijn echte superfoods. In de zoete aardappel zitten heel wat voedingsvezels, vitamines en mineralen. Hij bevat bovendien weinig vetten en is vrij van cholesterol. De antioxidanten erin zouden ziektes zoals kanker helpen voorkomen. De grote hoeveelheid voedingsvezels zorgt tot slot voor een trage verbranding van de koolhydraten, waardoor je langer een vol gevoel behoudt en meer energie hebt.

Ingrediënten per tortilla

(reken één of twee tortilla’s per persoon, ikzelf eet er twee):

 • 1 zoete aardappel
 • olijfolie, paprikakruiden, zeezout, peper, eventueel kipkruiden
 • 100 g kippenhaasjes
 • een halve broccoli
 • geitenkaas buche (4 à 5 plakjes)
 • 1 volkoren tortilla
Bereiding:
 • Was de zoete aardappel en snijd hem in reepjes (niet schillen).
 • Leg de reepjes op bakpapier op een bakplaat en giet er flink wat olijfolie over. Kruid ze met paprikakruiden en zeezout.
 • Bak ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Zet opzij.
 • Snijd de kip in kleine blokjes en bak ze kort en krachtig in olijfolie. Kruid met peper en eventueel kipkruiden. Zet ze opzij (pan bijhouden).
 • Snijd de broccoli in roosjes en stoom of kook ze.
 • Neem een tortilla en leg die in de pan waarin je de kip hebt gebakken. (Hierin zit nog een restje olijfolie en dat is voldoende.). Beleg een helft met de broccoli, de zoete aardappelfrietjes, de kip en de plakjes geitenkaas. Plooi de niet-belegde kant over de belegde kant en druk er een beetje op. Bak elke kant een minuutje of twee.

Smakelijk!