De wereld van De WachterDirk De Wachter
Uitgeverij Lannoo (2016)

Na ‘Borderline Times’ en ‘Liefde, een onmogelijk verlangen?’ is er nu een derde boek verschenen van succesauteur en psychiater Dirk De Wachter. En wat voor één! Het lezen ervan kan een heftige ervaring zijn want De Wachter durft de lezer confronteren en hij windt er bepaald geen doekjes om. We leven in verwarrende tijden door de klimaatopwarming, het terrorisme, de vluchtelingencrisis en de razendsnelle digitale evoluties.
De Wachter maakt een analyse van wat er aan de hand is in onze maatschappij, ook in relatie tot de grotere wereld. Zelf omschrijft hij het als volgt: “Dit boek is de neerslag van een persoonlijke zoektocht naar hoop voor de moderne mens, in tijden waarin het mag om het niet meer te weten.”
De auteur neemt de lezer op een unieke manier mee in zijn wereld. Zijn boek is verhelderend en rijk geïllustreerd en zijn taalgebruik is heel mooi.
Dankzij dit boek kon ik een deel van mijn bedenkingen kritisch bekijken en in een groter verband plaatsen. Ik ga het zeker nog herlezen.

Annelies De Brabandere