Wortelcake is intussen goed ingeburgerd, maar de naam verdoezelt vaak dat er veel suiker, boter en dergelijke in de cake aanwezig is. Daarom geef ik mijn receptje voor een wortelcake zonder suiker of boter en met veel wortels.
Ingrediënten:
- 400 g wortelen
- 300 g speltbloem
- 1 theelepel bicarbonaat
- 1 eetlepel bakpoeder
- 15 g cacaopoeder (100 % rauw!)
- een snuifje zout
- 25 g kokosolie
- 3 eieren
- 150 ml ahornsiroop
- een handvol walnoten
Bereiding:
- Schil en hak de wortelen zeer fijn, maar het mag geen mousse worden. Ik gebruik hiervoor een thermomix en zet de stand op 4,5 gedurende 1 minuut.
- Mix de speltbloem met het bicarbonaat, de bakpoeder, de cacaopoeder, het zout, de kokosolie, de eieren en de ahornsiroop.
- Roer de wortelen door dit mengsel.
- Doe dit alles in een bakvorm (met bakpapier). Hak de walnoten fijn en bedek hiermee het mengsel.
- Laat het gedurende 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Smakelijk!
Geef een reactie