lisette t'hooftLisette Thooft
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij 

Als kind kwam Lisette Thooft ‘in haar hoofd terecht’. Haar verdriet, angst en woede waren té heftig; ze stopte die gevoelens diep weg en overleefde op haar denkkracht. Ze werd ‘een hoofd op pootjes’. Maar verdrongen gevoelens blijven in je lichaam hangen en ondermijnen je geluk.
Lisette Thooft besloot om wél gelukkig te worden. En dat is haar gelukt. Hoe ze terugkwam in haar lichaam en in haar gevoel en wat er allemaal gebeurde op die spannende tocht naar binnen, beschrijft ze op een openhartige, meeslepende, herkenbare en humoristische wijze.

Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Ik werd meegezogen in dit verhaal en viel van de ene herkenbare situatie in de andere. Ik zei ooit: “Eten en praten, dat kan toch iedereen, waarom ik dan niet?” Nu weet ik dat het moest zijn: “Eten, praten en voelen, dat kan toch iedereen, waarom ik dan niet?” Ik kon het niet, maar ik ben op weg. Dit boek mag een mooie leidraad zijn op die weg. Ik ben dankbaar voor die kans.

Chantal Van Herreweghe


De schrijfster nam me mee op sleeptouw. Ze durfde haar kwetsuren onder ogen te zien, ze vond de puzzelstukjes waardoor ze heel werd en een harmonie vond in denken en voelen. Haar weg was hobbelig en haar levensverhaal ging niet over rozen, maar ze deelt het zo eerlijk, authentiek en zonder schroom met ons.
Dit boek nodigt uit om heel mild naar je eigen levensverhaal te kijken. Je herkent je eigen zwoegen in het leven, je eigen vragen en beslommeringen. Het reikt je wegwijzers aan zonder met de vinger te wijzen. Dankjewel Lisette.

Katrien Taveirne