warme frambozenHet kost niet veel tijd om dit ontbijtje klaar te maken en het is heel gemakkelijk, maar het moet wel een kwartier in de oven. Maak het dus eens in het weekend of op een avond tijdens de week, om het de volgende ochtend opnieuw kort in de oven op te warmen terwijl je in de douche staat en je klaarmaakt om te gaan werken.

Wist je dat frambozen zeer gezond zijn? Ze bevatten veel tannine, waardoor vrije radicalen in het lichaam onschadelijk worden gemaakt. Frambozen zijn trouwens ook het perfecte ‘food’ voor sporters: ze bevatten een stof die na grote fysieke inspanningen het spierherstel bevordert.

Ingrediënten voor 2 personen:

300 g verse frambozen
2 eierdooiers
1 klein brikje kokosmelk
2 afgestreken eetlepels honing
een 8-tal eetlepels havermout
amandelschilfers

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem een ovenschaal en verspreid de frambozen over de bodem.
  • Strooi hierover de havermout.
  • Meng de eierdooiers met de kokosmelk en de honing in een kommetje en giet het mengsel over de frambozen.
  • Strooi hierover de amandelschilfers.
  • Zet in de voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 minuten.

Smakelijk!!