peter-burvenich_clip_image002Vrijwilliger van La Verna ben ik als vanzelf geworden. Al van bij het begin, door mij open te stellen voor de zielenroep van mijn echtgenote Kristin. Het is een zielenroep die reeds in zijn kern aanwezig was van bij onze eerste ontmoeting, lang geleden… Ik voelde meteen dat die roep diep vanbinnen bij mij resoneerde, toen al, en al die tijd daarna, tot op vandaag.

In mijn beleving gaat het om een roep naar verbinding met al wie en alles wat is. Het hangt samen met opmerkzaamheid: het zien, horen en voelen van de kern van alle dingen. De kern van het licht, de kern van de schaduw en de uiteindelijke eenheid van die twee tegengestelde polen. Als mens daarmee aan de slag gaan, samen met anderen, in ontmoeting met al wie op ons pad komt, daar gaat het voor ons om.
Het wezen van deze kern kan niet anders dan liefde zijn.

Wanneer dan een gemeenschap zoals La Verna ontstaat, komt daar heel veel bij kijken… In de praktische kleine dingen is al zoveel noodzakelijk dat het voor mij niet moeilijk is om hierin steun te geven. Tegelijk is de aandacht voor de mens binnen de ontmoeting ook zo belangrijk. Ook dat verlang ik als vrijwilliger, intussen nu ook als voorzitter, mee gestalte te geven, weliswaar binnen de mogelijkheden van mijn beroep dat tot op vandaag nog zoveel van mij vraagt, maar waarvoor ik nog altijd kies om erop in te gaan.

Wat de vrijwilligersinzet mij brengt, is dat de kleine attente aanwezigheid mij in contact houdt met het wezen van La Verna en zo ook met het wezenlijke en dikwijls kwetsbare in mezelf.

Nu ik een stukje ouder word, begin ik aan een afbouw van mijn beroepsengagement naar een niveau waarin er ook tijd en ruimte is om open te staan voor de inspiratie die de wereld om me heen biedt. Ik hoop daarbij zeker meer aandacht te kunnen geven aan het familieleven en daarin meer te kunnen geven en ontvangen. Graag wil ik ook de ruimere wereld nog te gaan exploreren, samen met Kristin.

Doorheen dit alles blijf ik fan van La Verna en wil ik in mijn inzet de beweging alle bewustzijn, inspiratie en verbondenheid toewensen die ze nodig heeft om ‘een licht in de wereld’ te zijn.
Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van La Verna kunnen we dit in alle vreugde aan elkaar toewensen!

Peter Burvenich
April 2014