Mijn naam is Johan van de Sande. Ik ben Nederlander, maar sinds november 2009 woon ik in Gent.
Ik ben geboren in Tilburg, in 1960, en kom uit een artistieke familie: mijn moeder schildert en mijn opa was musicus. Zijn familienaam ‘Rieu’ zal velen wel iets zeggen vermoed ik.

Op mijn vijfde liep ik een whiplash op tijdens het spelen met een vriendje. Daarbij kreeg ik een touw met een zware ijzeren ring tegen mijn hoofd. De gevolgen daarvan werden echter pas op mijn dertigste vastgesteld. Door de problemen die het ongeval meebracht, kwam ik op latere leeftijd bij een psychiater terecht. Hij hielp me alles op een rijtje te zetten en suggereerde ook om een opleiding te volgen.
Zo ontdekte ik de spirituele psychotherapie op een mysterieschool in Engeland, waar ook mijn psychiater een opleiding had gevolgd om de transpersoonlijke psychiatrie beter te kunnen begrijpen. Dankzij die scholing, kreeg ik meer grip op mijn situatie.

In 1998 rondde ik de opleiding spirituele psychotherapie en kleurentherapie af. Ik begon te werken met stemvorken en uiteraard met kleuren. Mijn ervaring leerde mij dat ik een ‘kosmische instelling’ heb en die feeling kan overbrengen op anderen.
Intussen geef ik workshops in Nederland in ‘Klank en kleur’ en ben ik ook hier in Gent bezig met het opbouwen van een praktijk, maar dat vraagt geduld. In Nederland werkte ik eveneens freelance als jobcoach bij een re-integratiebedrijf. Dat bedrijf vond spiritualiteit en integratie zeer belangrijk bij het zoeken naar nieuw werk.
Ik mag wel zeggen dat ik bedreven ben in het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van mensen. Daarbij gebruik ik healingstechnieken met kleuren, klank en handoplegging.
Daarnaast werk ik voor een paar internetradiostations. Ik verzorg er de programma’s ‘Kleur jezelf Vrij’, ‘Spirituele vraagbaak’ en ‘De rode draad”.
Van nature ben ik een indigo en hoog sensitief, maar dankzij de opleiding kan ik de harmonie in mijzelf goed bewaren.

Ik ontdekte La Verna op het internet en vond dat het gedachtegoed mooi aansluit op mijn belevingen. De stevige geaardheid van deze beweging, die samengaat met openheid en intuïtie omtrent zoveel dat momenteel gaande is in onze samenleving en ver daarbuiten, spreekt mij sterk aan. Ook ben ik – net als vele mensen binnen La Verna – geboeid door de voorbeelden van bepaalde meesters: Jezus, Boeddha, Franciscus van Assisi, Yogananda, Beesley, Rumi en vele anderen.

Graag stel ik mij verder open voor de basisvisie van La Verna: bewustzijn, inspiratie en verbondenheid. Daarbij houd ik de voorbeelden voor ogen van mensen doorheen de geschiedenis en hier en nu onder ons. Al vele jaren streef ik naar een harmonie tussen geaardheid en voeling hebben met ‘hogere verbindingen’. Zo kan ik ook het meesterschap in mezelf voeden.
Ik geloof in de continuïteit van het leven. Eigenlijk is er geen dood, enkel een overgang naar een ander gebied, waar we het proces van ons leven hier op aarde aanschouwen om zo tot een diepere ontwikkeling te komen. Mijn uitgangspunt is dat we bestaan uit sterrenstof, dat we lichtwezens zijn die vanbinnen heel mooi zijn en dat we daarmee veel kunnen bereiken.
Alles is energie. Te midden daarvan ben ik in staat mooie dingen neer te zetten. Ik heb een missie, en daarbij werk ik met stemvorken en kleuren die een genezend vermogen hebben.

Tot nog toe leidde ik een turbulent maar ook een zeer boeiend leven. Van circusartiest werd ik brandweerman, kraanmachinist en conciërge. Later startte ik een bedrijf op. Ik vind het heerlijk om de handen uit de mouwen te steken.

Binnen La Verna heb ik mij momenteel geëngageerd om als eerste aanwezig te zijn bij het klaarzetten van de ruimte voor de vieringen en als laatste alles perfect in orde achter te laten. Zo draag ik mijn steentje bij, opdat mensen graag naar een viering zouden komen en help ik mee (als eerste en laatste!) om heel concreet vele krachten te bundelen.
Graag gedaan!

Johan van de Sande
April 2011
(Meer weten? Zie http://tvnr.be en http://klankenkleur.be)