Datum en tijd
10/07/2019 - 12/07/2019
10:00 - 17:30

Waar?
La Verna-huis


Het leven mag geleefd worden
Zomerdagen 10, 11 en 12 juli 2019
Kristin Vanschoubroek

kristin

Ten volle leven: daar gaat het om. Alles toelaten wat in je leeft: je vreugde, je liefde, je kwaadheid, je irritaties, je verdriet, je eenzaamheid, je kracht, je zorgen, je verlangen naar verbinding, je grenzen, …
Alles toelaten? Ja. Is dit gemakkelijk? Neen. Vaak is er een innerlijke criticus die ons zegt wat we beter anders zouden doen. En ook deze gaan we toelaten.

Als je alles in liefde kan ontvangen, alles kan accepteren wordt de weg vrijgemaakt naar het volle leven.
Deze dagen zullen ons meer bewust maken van de vele, soms tegengestelde, krachten in onszelf. Alleen al door ze aandacht te geven verandert er iets.

We werken met de concrete ervaringen van de deelnemers aan de hand van de axenroos, een boeiend  kader waarin de verschillende facetten van je persoonlijkheid aan bod komen en kunnen ontwikkelen:

  • Durf ik mijn plaats innemen, mezelf laten zien? Of hou ik mij liever op de achtergrond? Ben ik liever ‘onzichtbaar’?
  • Luister ik naar mezelf, heb ik voeling met wat in mij leeft? Of is het gemakkelijker om naar anderen te luisteren?
  • Zorg ik voor mezelf? Weet ik wat mijn noden en behoeften zijn, en waar ik van geniet? Of heb ik meer voeling met de noden en behoeften van anderen? Is het gemakkelijker hen tegemoet te komen?
  • Kan ik leiding nemen over mijn leven? Durf ik vanuit mijn kracht spreken en invloed uitoefenen? Of volg ik liever de stroom van anderen?
  • Mag en kan ik kritiek geven? Op wie of wat ben ik kwaad? Durf ik die kwaadheid uiten? Of krop ik ze liever op tot de bom barst of tot ik er ongelukkig van word? Of kan ik mijn kwaadheid maar uiten als ik zelf word aangevallen?
  • Ken ik mijn grenzen en kan ik ze trekken? Mag ik ‘neen’ zeggen of voelt dat aan als een afwijzing van de ander?
  • Kan ik mij terugtrekken? Kan ik mij onthouden van reacties? Kan ik mijn eenzaamheid aanvaarden en ermee omgaan? Hoe ga ik om met mijn angsten, onzekerheid en verdriet?

Wanneer: Woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juli 2019 van 10 u. tot 17.30 u.
Bijdrage: € 180 (leden) en € 190 (niet-leden).
InschrijvenKlik hier
Info: Min. 6 en max. 12 deelnemers.
Logeren in de buurt: Je kan ’s avonds naar huis gaan of logeren in de buurt van het La Verna-huis. Je vindt hier enkele fijne overnachtingsmogelijkheden. Voor meer info kan je Kristin rechtstreeks contacteren.