Adres
Sint-Antoniuskaai 9a
9000 Gent
België


Collage Huis van La VernaHet adres van het La Verna-huis is Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent.
Deze kaai is de oever van de kleine rivier Lieve (een zijriviertje van de Leie) in de buurt van het oude tolhuis Rabot.

Met het openbaar vervoer

Aan het Rabot is een tramhalte waar lijn 4 (van het Sint-Pietersstation richting Moscou) en lijn 1 (van Flanders Expo richting Wondelgem/Evergem) halthouden. (Lijn 4 gaat het snelst.)
Aan het Rabot steek je de Lieve over en volg je die tot op de Sint-Antoniuskaai.

Met de wagen

1) Neem de E 17 tot afrit Gent Centrum (alle richtingen). Aan de Sint-Lievenspoort (Gent Zuid) rijd je links de stadsring op (R 40). Aan de achtste verkeerslichten (Nieuwe Wandeling/Gentse gevangenis) sla je rechts is (N 430: Nieuwe Wandeling). Volg steeds rechtdoor tot op de Begijnhoflaan (hoge bomen, met tram op de middenberm) en voorbij het oude, geklasseerde tolhuis Rabot (Opgeëistenlaan). Sla de eerste straat rechts in, aan het Gentse Gerechtsgebouw (Kolveniersgang). In die buurt zoek je een parkeerplaats (behalve op zondag betalend tot 24 uur).

2) Neem de E17 tot afrit Gent Centrum. Aan Gent Zuid neem je op het einde rechts de Zuidstationsstraat. Op de rotonde Sint-Anna neem je de vierde afslag: Keizer Karelstraat. Volg steeds rechtdoor de Sint-Jacobsnieuwstraat tot aan Sint-Jacobs. Op de rotonde neem je de derde afslag: Ottogracht. Volg rechtdoor tot over de Leie (Sluizeken). Daar moet je rechts en iets verder links (Grauwpoort) inslaan. Rijd rechtdoor tot aan een bocht van 90° en sla daar rechts de Sint-Margrietstraat. Nu neem je de eerste straat links, de Academiestraat, tot aan de Lieve. Parkeer in deze buurt (zie boven).

3) Vanaf de Dampoort rijd je de R 40 op, richting Noord (haven), tot aan de Tolpoort. Daar rijd je de N430 (Blaisantvest) op tot aan het Gentse Gerechtsgebouw (rechts). Hier neem je links de Kolveniersgang. In de buurt zoek je een parkeerplaats (zie boven).

4) Vanaf Drongen rijd je tot op de stadsring (R40). Sla rechtsaf. Aan de eerstvolgende verkeerslichten moet je links inslaan (N430: Nieuwe Wandeling). Volg dan verder wegbeschrijving 1.

Vanaf de stadsparkings in de buurt

Parking 7 Sint-Michiels: te voet via Korenlei, Jan Breydelstraat, Gewad, Sint-Widostraat, Lievekaai – een kwartier stappen
Parking 8 Ramen: te voet via Burgstraat, naar rechts, Gewad, Sint-Widostraat, Lievekaai – een kwartier stappen.
Er is ook een publieke parking in het gerechtsgebouw aan de Opgeëistenlaan (op -2), maar die is slechts open van 7 u. ’s morgens tot 16 u. in de namiddag.