Datum en tijd
02/05/2016
19:00 - 22:00

Waar?
La Verna-huis


Katrien Melis

Levend in deze westerse samenleving, word je vaak overspoeld door mentale overprikkeling en rationaliteit. Dit kan leiden tot een gevoelsmatige verdoving en een vervreemding van je natuurlijke staat van zijn. Misschien verlang je naar die natuurlijke staat, naar een leven waarbij je bewust aanwezig bent in je lichaam en de vitaliteit ervan voelt, waarbij je in het hier en nu kan leven, in vertrouwen verbonden met je hart en in echt contact met je omgeving.

Hoe meer je je lichaam bewoont en durft vertrouwen op wat je voelt, hoe rustiger het wordt in je hoofd. Dan krijgt je hart weer ademruimte, zodat je jezelf mindful én heartful kan ontplooien.

Klank is een zachte en heerlijke manier om dat innerlijk evenwicht te bekomen. Zielezang doet je thuiskomen in je klank en wakkert je intuïtie aan.

In een zangkring maken we een cirkel rond een midden, een krachtig energetisch veld dat je uitnodigt om alles in jou te laten leven. De kring koestert je. Je mag je oude vertrouwde grenzen overstijgen en weer landen in je essentie.
Iedereen is welkom met wat er is, op weg naar binnen en naar buiten, in zang, dans, oogcontact, stilte. Alles wat in je leeft, mag er zijn, zodat je weer kunt worden wat je eigenlijk echt bent: een geschenk aan de wereld.

Zo mag je klinken.
Puur jij. Pure pracht.
Liefde wordt het water in al wat we zijn.
Je wordt leven.
Het roept je !

zielezang 1 Zielezang 2

Wat mag je zoal verwachten bij zielezang?
We maken de klank in ons lichaam vrij op oeroude en kersverse melodieën van zowat overal, liederen met een eigen ziel, mantra’s en klinkerhymnes.
Je zingt met je eigen intentie, die je mag delen met de groep, zodat je hierin gedragen wordt.
Vrij van ‘hoe het zou moeten klinken’ herverbinden we hart en lichaam met de bron in onszelf en mekaar. Geregeld laten we onze stemmen samensmelten tot deugddoende ‘klankbadjes’. We spelen met innerlijke en uiterlijke ruimte, op de eb en vloed van onze adem. Al zingend herontdekken we de klank en de gevoelswaarde van onze naam en worden we opnieuw ‘gedoopt’. We verkennen verschillende klankkleuren in onze stem en laten ons begeleiden door wonderlijke instrumenten. In deze lentereeks laten we ook het speelse kind meedoen en plezier maken.

In zingen is alles mogelijk! Soms zing je stilletjes voor jezelf, soms in diepe verbinding met de anderen. We zingen zowel in beweging als in rust, zowel ritmisch als meditatief.
Praktisch en inhoudelijk wordt alles voorzien, zodat je thuis zielezang in je leven kan integreren.

Iedereen kan deel uitmaken van deze kring, ook als je denkt dat je niet kan zingen. Je stem toont je de weg als je haar klank volgt.
Warm welkom, met al wat je bent !

Katrien MelisKatrien Melis (1972) was als taalleerkracht Spaans al geboeid door communicatie en klanken. In haar jeugd kreeg ze een flinke portie bewustzijn mee, wat haar algauw buiten de volgzame lijntjes deed kleuren. Hooggevoeligheid, een sterk verlangen naar echt leven en de wijze lessen van haar lichaam brachten haar op de weg naar haar authentieke leven. Ze leeft de krachtige verbinding van lichaam, klank en ziel, mede dankzij energetische opleidingen (Timotheus, 4-Dimensioneel Leven, Tao van de vrouw) en klanktherapeutische trainingen.
Sinds 10 jaar begeleidt Katrien vrouwengroepen in zielezang, meditatie en lichaamsbewustzijn. Ze creëerde onder meer ‘Het Vrouwennest’ (van 2008 tot 2013), een cursusplek voor vrouwen, en liet uit haar zielezanggroepen het zang-ensemble ‘Keruna’ ontstaan, waarmee ze 4 jaar op pad ging.
Sinds 2010 geeft ze ook klankhelingsessies, met wonderlijke resultaten.
Ze houdt ervan mensen een bedding te geven, zodat ze bij hun diepste waarheid komen en die kunnen leven. Authenticiteit, mededogen en verbinding zijn haar drijfveren. Liefde is haar kracht.
(Zie ook: www.zielezang.be.)


Wanneer: Reeks van 5 maandagavonden op 18 april, 2 mei, 23 mei, 13 juni, 27 juni, telkens van 19 u. tot 22 u.
Waar: La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent
Inschrijven: Vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving de titel van deze reeks en ook op welke dagen je komt.
Bijdrage: Voor leden: € 80 voor de reeks van 5, losse sessie € 18
Voor niet-leden: € 90 voor de reeks van 5, losse sessie € 20
Info: Je mag de ruimte niet in met schoenen. Breng dus best pantoffels mee.
De teksten krijg je mee, er wordt een boekje van gemaakt.