Datum en tijd
20/03/2017
19:00 - 22:00

Waar?
La Verna-huis


Veerle Waterschoot

In alle tijden heeft de mens de hem omringende natuur beschouwd als een weerspiegeling van zijn inwendig functioneren, zowel fysisch als psychisch. Bij ons in het Westen delen we het jaarritme in in seizoenen. In het oude China werden de seizoenen getypeerd door vijf elementen die symbool staan voor de vijf fundamentele krachten die als fasen of bewegingen dynamisch op elkaar inwerken: water-hout-vuur-aarde-metaal.

In dit traject maken we vanuit ons westers denken, voelen en schouwen contact met de jaarcyclus als zorg voor onze gezondheid in alle dimensies, als zorg voor het Leven. Het zijn levendige, praktijkgerichte sessies, onderbouwd met inzichten en verbanden. Je krijgt o.a. adviezen voor gezonde voeding en dranken, een kennismaking met aromatherapie, tips voor ontspanning en verkwikkende slaap, stretchings om de energie naar de organen goed te laten doorstromen, korte droge massages  bij jezelf. De aandacht is telkens gericht op de integratie in je dagelijkse leven.

Het ideale concept is deelname aan het hele traject, maar je kan ook  eenmalig kennismaken of instappen op gelijk welk moment.

Wanneer: Maandagavonden 20 maart, 19 juni, 4 september, 9 oktober, 11 december 2017, telkens van 19 u. tot 22 u.
Waar: La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9A, 9000 Gent
InschrijvenKlik hier
Thema’s:

  • lente: zorg voor lever (20 maart);
  • zomer: zorg voor hart en dunne darm (19 juni);
  • nazomer: zorg voor maag en milt (4 september);
  • herfst: zorg voor longen en dikke darm (9 oktober);
  • winter: zorg voor nieren en blaas (11 december).

Bijdrage: € 25 (leden) en € 30 (niet-leden); € 120 (leden) en € 145 (niet-leden) voor het hele traject
Info: Je mag de ruimte niet in met schoenen. Breng dus best pantoffels mee.