Datum en tijd
24/03/2018
20:00 - 23:00

Waar?
La Verna-huis


We vieren onze 14de verjaardag!
Zangcirkel ‘Kom, zing met ons mee…’
Els Cuypers
Zaterdagavond 24 maartverjaardagsfeest

Omdat samen zingen deugddoend, verbindend en prettig is. Omdat mensen van vroeger en nu, overal ter wereld, samen zingen. Om te feesten, te troosten, moed te verzamelen en vreugde te delen. Omdat een klankbad helend is voor meer dan alleen je stem. Je hoeft geen ervaring te hebben en geen noten te kunnen lezen, goesting volstaat.

De warming up van een zangcirkel begint altijd met afstemming op onszelf en elkaar. We zingen liederen uit alle hoeken van de wereld. We gaan ook op zoek naar mooie samenklanken en we stemmen ons af op elkaar.

Deze zangcirkel wordt begeleid door Els Cuypers: performer, zangcoach en muziekdocente.

Els Cuypers begon haar muzikale reis als hoorniste aan het conservatorium in Gent. Vanaf haar twintigste was ze solohoorniste in klassieke orkesten o.a. het orkest van de Muntschouwburg (Brussel). In 2004 nam ze afscheid van de orkestwereld en ging ze haar eigen artistieke weg.
Ze volgde de opleiding ‘Community Music’ in Engeland en in New York de opleiding ‘Life-energy in music’ bij Dr. Diamond.

Tijdens haar vele reizen ontstond een levendige interesse voor traditionele en sacrale muziek. Het fascineerde haar dat muziek een grote rol speelt bij traditionele culturen in het verbinden van mensen en het ontwikkelen van een gemeenschapsgevoel.

Els heeft ondertussen een jarenlange ervaring in het geven van zangstages en muziekbeleving aan jong en oud, zowel voor particulieren als in scholen en bedrijven, en dit zowel in binnen- als buitenland.

Als zangeres was ze o.a. de stem van de groep ‘Ishtar’. Ze bracht onlangs haar derde cd uit: ‘Songlines’ met liederen uit de hele wereld, na ‘Healing Circles’ en ‘The return of Trobairitz’.

Wanneer: Zaterdag 24 maart om 20 u.
Bijdrage: € 15 (leden) en € 18 (niet-leden), feestdrank en versnaperingen inbegrepen
Inschrijven: Klik hier
Info: Breng best pantoffels mee, ook muziekinstrumenten zijn welkom.