Datum en tijd
11/05/2017
19:30 - 22:30

Waar?
La Verna-huis


Lezing
Hilde Misseeuw

In 2010 werd het leven  van Hilde Misseeuw grondig door elkaar geschud.
Op vraag van een Belgische firma trok ze in het kader van een ontwikkelingsproject naar Rwanda om er de productie van sojamelk op te starten. Wat aanvankelijk begon als een avontuur waarin ze veel van haar interesses kon combineren, mondde uit in een nachtmerrie. De sojamelkmachine explodeerde en Hilde werd fysiek zwaar gehavend gerepatrieerd. Er volgden zes jaren met tal van ingrepen en een moeizame revalidatie.

In ‘UBUNTU oerknal naar inzicht’ neemt ze ons mee op de weg die ze de voorbije jaren heeft afgelegd. Het gaat om een diepgaand persoonlijk proces, met de Afrikaanse ubuntu-filosofie als leidraad : eenheid in verbondenheid, mens worden in relatie tot andere mensen en tot alles wat is. In deze getuigenis krijg je het verslag van een intense etappe als uitnodiging en inspiratie.

Wanneer: donderdag 11 mei 2017 om 19.30 u.
Bijdrage: € 8 (leden) en € 10 (niet-leden)
Inschrijven: Klik hier

Een veel gebruikte definitie van ubuntu is ‘het geloof in een universeel gedeeld verbond dat de gehele mensheid verbindt’. Een langere definitie, zoals gebruikt door Aartsbisschop Desmond Tutu (1999): ‘Iemand met ubuntu staat open voor en is toegankelijk voor anderen, wijdt zich aan anderen, voelt zich niet bedreigd door het kunnen van anderen omdat hij of zij genoeg zelfvertrouwen put uit de wetenschap dat hij of zij onderdeel is van een groter geheel en krimpt ineen wanneer anderen worden vernederd of wanneer anderen worden gemarteld of onderdrukt.