Datum en tijd
17/11/2018
10:00 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


Adriaan van Zelst
Vijfdaagse op zaterdagen

Als mens hebben we allemaal de hoop een ideale partner te vinden of zo lang mogelijk te houden, en zelfs de hoop dat die heel ons leven de ideale partner blijft. Het kan lukken, maar het kan ook de bron vormen van veel ontgoochelingen.
Belangrijk in het leven is het onderscheid te kunnen maken tussen ‘houding’ (hoe we met iemand of iets omgaan) en ‘inhoud’ (dat wat we menen waar te nemen). Alles wat zich buiten ons bevindt (en dus ook de partner) is inhoud. Hij of zij is voor ons zoals we hem of haar zelf zien. Misschien helemaal oké, misschien helemaal niet oké en meestal iets daartussen. Maar je perceptie van je partner (inhoud) is sterk afhankelijk van je eigen houding, je kijk, je liefdesblik of je oordeel over hem of haar.
Zoals bij elke kans en bij elk probleem – dus ook bij relaties – gaat het niet zozeer over de inhoud (de partner of de gebeurtenissen in de relatie) maar over je houding (hoe jij ermee omgaat). Dat bepaalt of je de ander ziet als een probleem, een kans of een geschenk.

In deze workshop onderzoeken we een andere houding, namelijk ‘hoe kan ik een goede partner zijn?’ in plaats van de gebruikelijke ‘hoe vind ik er in godsnaam één?’.
Deze cursus gaat dus over relaties, de eigen houding in de relatie, bindingen, conflicten, afspraken, ontgoochelingen en vooral hoe je ermee kunt omgaan.
De workshop biedt naast theorie, oefeningen om onze eigen relatieprogramma’s te leren zien en te ontdekken hoe we beter in relatie kunnen staan.

Wanneer: Reeks van 5 zaterdagen, 17 november, 1 en 15 december 2018, 12 en 26 januari 2019 telkens van 10 u. tot 17 u.
Bijdrage: € 250 (leden) en € 270 (niet-leden) voor de reeks. Koffie en thee zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf mee.
Inschrijven: Klik hier.