Datum en tijd
03/05/2019
13:30 - 17:30

Waar?
La Verna-huis


Kirsten Schramme
3 vrijdagnamiddagen

‘Er zijn veel technieken om te ontspannen, maar weinige zijn zo goed hanteerbaar en meetbaar als hart-coherentietraining’.
Dr. Vera Eenkhoorn (endocrinoloog).

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode om stress te verminderen. Met een eenvoudige ademhalingstechniek is het mogelijk om je hart en via je hart ook je brein, je zenuwstelsel en je hele lichaam in ‘veilige’- of rustmodus te brengen. Zo kan het evenwicht in je lichaam en je geest zich herstellen.

Hartcoherentie is een krachtig instrument. Het helpt je om te ontspannen en weer in balans te komen, je veerkracht te vergroten en je draagkracht te versterken. Het brengt je innerlijke rust, emotionele stabiliteit en het vermogen om de dingen opnieuw in een breder perspectief te plaatsen. Het verbetert concentratie en focus, bevordert creatief denken en geeft een gevoel van welbehagen.

Hartcoherentie wordt succesvol ingezet bij stress-gerelateerde klachten als hyperventilatie, burn-out, slaapproblemen, onrust en prikkelbaarheid, hoge bloeddruk …

Tijdens deze drie namiddagen gaan we samen onderzoeken wat stress met ons organisme doet, geven we een inleiding in hartcoherentie en een aanzet om er zelf mee aan de slag te gaan.
Tussendoor komen ook andere lichaamsgerichte oefeningen aan bod die je helpen om je innerlijke balans terug te vinden.

Wanneer: vrijdagnamiddagen 3 en 17 mei, en 14 juni, telkens van 13.30 u. tot 17.30 u.
Bijdrage: € 90 (leden) en € 100 (niet-leden). Koffie en thee zijn inbegrepen.
Inschrijven: Klik hier.
Info: Gelieve pantoffels mee te brengen. Max. 12 deelnemers.