Datum en tijd
09/11/2018
13:15 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


De verbinding met de innerlijke mysticus
Frederic Meyvaert en Adinda Verbanck
Reeks van vier vrijdagnamiddagen

Het spirituele pad is 30 centimeter lang.
Dat is de afstand tussen je hoofd en je hart, je ware thuis.
Thuiskomen of bij jezelf blijven lijkt zo eenvoudig, maar is best moeilijk als je de hele tijd ergens anders wilt zijn, weg van jezelf.

Frederic Meyvaert

Elke spirituele traditie kent zijn eigen grote mystici. Maar elke mens draagt het archetype van de (kleine) mysticus in zich. Meestal kennen we in ons leven één of meerdere ingrijpende diepte-ervaringen. Niet zelden zijn zij mede richtinggevend voor ons leven. Naast deze meer ingrijpende ervaringen, biedt het leven van alledag ons ontelbaar veel kleine kansen om met onze eigen innerlijke mysticus in verbinding te treden. Juist over dit stille, niet spectaculaire proces gaat deze reeks.
In kleine groep gaan we op zoek naar wat voor jou de poorten tot mystiek (kunnen) zijn en naar wie of wat jou gidst in dit proces. We maken hierbij gebruik van creatieve werkvormen. We kijken naar wat sprookjes ons vertellen over het mystieke pad in het algemeen en naar wat zij specifiek aan jou willen tonen. We gebruiken de methodiek van de innerlijke reis om de verbinding met jouw mystieke gids te verdiepen. Je krijgt meditatie en stilteoefeningen aangereikt. We onderzoeken welke citaten van andere mystici jou inspireren.
Hierbij putten we uit de oude wijsheidstradities maar ook uit recente inspiratiebronnen zoals de film “Down to Earth”. Vanuit de verbinding met onze innerlijke mysticus kunnen we de hartenklop voelen van dat grote, universele veld dat alles doortrilt. Het woordeloze veld waarin we slechts zijn door niet-zijn.

Verwacht geen theoretische uiteenzettingen of historische kaders. Laagdrempeligheid en eenvoud zijn sleutelwoorden in deze reeks. Je hoeft niets te weten, niets te kunnen en geen buitengewone ervaringen te hebben om deel te nemen. Je bent welkom zoals je bent.
Deze reeks richt zich niet op cognitieve concepten maar vertrekt vanuit de alledaagse ervaring van gewone mannen en gewone vrouwen.

Wanneer: 9 en 30 november, 14 december, 18 januari, telkens van 13.15 u. tot 17u.
Bijdrage: € 120 (leden) en € 130 (niet-leden) Koffie en thee zijn inbegrepen.
Inschrijven: Klik hier.
Info: Max. 10 deelnemers