Datum en tijd
09/10/2018
10:00 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


Een groeiweg naar meer zelfvertrouwen, kracht en liefde
Reeks, 8 dinsdagen
Kristin Vanschoubroek

authenticiteit-leeuwZoals elke mens gedraag jij je op een heel eigen manier. Vaak is hoe je je gedraagt niet de afspiegeling van wie je echt bent. Maar wie ben je dan?
Aan de hand van ‘de axenroos’ leer je jezelf kennen. Je leert zowel je potentieel en je talenten als je onvolkomenheden en je pijn kennen. Je oefent er om wat van binnen in jou leeft meer naar buiten te brengen. Zo groei je in wijsheid, zelfvertrouwen en kracht. En vooral in zelfacceptatie en liefde.

Na een korte kennismaking met het theoretisch kader geven we tijdens deze dagen ruimte aan wat in ons concrete leven gebeurt. We leren zonder oordeel kijken naar onszelf en naar anderen en oefenen in een eerlijke, respectvolle en geweldloze communicatie.
De axenroos helpt ons de gebeurtenissen in ons leven en hoe wij ze ervaren op een concrete manier in beeld te brengen. We zullen dus niet enkel ‘praten over’, maar ook oefenen om daadwerkelijk verandering teweeg te brengen.
Deze dagen bevorderen de persoonlijke ontwikkeling en de relationele vaardigheden en geven inzicht in universele wetmatigheden.

Verschillende deelfacetten van de persoonlijkheid waar we naar kijken zijn:

  • jezelf durven tonen (pauw),
  • kunnen luisteren (wasbeer),
  • zorg geven aan een ander en aan jezelf (bever),
  • genieten, ontvangen (poes),
  • leiding nemen, richting geven (leeuw),
  • aansluiten, volgen (kameel),
  • kritiek geven, je kwaadheid durven tonen (havik),
  • neen zeggen, weerstand bieden (steenbok),
  • niet reageren, zwijgen, voor jezelf houden (uil),
  • onzekerheid en verdriet toelaten, ruimte geven aan twijfel (schildpad).

Wie de kennismakingsdag of de zomerdagen volgde of eerder al deelnam aan een reeks kan in het jaartraject stappen.
Tijdens de reeks oefenen we verder aan de hand van het concrete leven. Tijdens zo’n jaartraject ontstaat er een bijzondere verbondenheid tussen de deelnemers. Daaruit kan je veel kracht en bemoediging putten.

Wie niet kan deelnemen aan de kennismakingsdag en toch geïnteresseerd is in het jaartraject kan contact nemen met Kristin. In een persoonlijk gesprek zal de axenroos worden uitgelegd en kan samen worden gekeken of deze reeks beantwoordt aan de verwachtingen.

Wanneer: 8 dinsdagen: 9 oktober, 6 november, 4 december 2018, 15 januari, 12 februari, 17 maart, 30 april, 28 mei 2019, telkens van 10 u. tot 17 u.
Bijdrage: € 55 voor de kennismakingsdag (leden) en € 60 (niet-leden)
€ 400 voor de volledige reeks (leden) en € 415 (niet-leden)
InschrijvenKlik hier
Info: Koffie en thee zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf zelf mee.