Datum en tijd
02/04/2016
10:30 - 16:30

Waar?
La Verna-huis


Benefietdag ten voordele van het La Verna-huis
Hein Stufkens en Brigitte Geerlings

Hein en BrigitteWat is spiritualiteit? Het woord wordt vandaag te pas en te onpas gebruikt en lijkt aan ernstige inflatie onderhevig. Hein Stufkens omschrijft spiritualiteit als levenskunst. Hij vertelt in de voormiddag over zijn eigen bronnen en geeft handvatten voor het inbouwen van spiritualiteit in je dagelijks leven.

Onder levenskunst verstaan veel mensen: het vermogen om niet te zwaar aan de dingen te tillen, te pakken wat je pakken kunt en je op een prettige en zo comfortabel mogelijke manier door het leven heen te slaan. Hoort een terrasje bij en een vakantie in de zon… Niks mis mee natuurlijk.

Maar is dat het leven waar we als mens toe geroepen zijn? Voedt het ook de ziel? Verstikt het niet de stem die diep in ons oproept tot leven ‘zoals we bedoeld zijn’?

De christelijke en vele andere spirituele tradities ontwikkelden in de loop der eeuwen een scala aan oefeningen en inzichten waarmee we een ander soort levenskunst kunnen ontwikkelen: een levenskunst die ons bevrijdt van onze gehechtheden en onze ego-gerichtheid, en die ons helpt uit te groeien tot eenvoudige, wijze en liefdevolle mensen.

In de namiddag neemt Brigitte Geerlings ons mee in de sacrale dans – een fantastische manier om spiritualiteit als levenskunst te ervaren!

Hein Stufkens (1947) en Brigitte Geerlings (1959) wonen en werken nu al bijna vijftien jaar in het door hun gestichte bezinningscentrum ‘La Cordelle’ in Cadzand (zie www.lacordelle.nl).
Ze zijn geïnspireerd door de vreugde van de eenvoud, zoals bijvoorbeeld Franciscus van Assisi die liet zien. Meditatie en dans zijn belangrijke vaste onderdelen van hun programma’s. Hein getuigt ook door het schrijven van boeken en poëzie en in zijn lezingen van wat hun bezielt. Behalve uit de christelijke spiritualiteit putten ze ook uit andere tradities, zoals de boeddhistische (zen). In La Cordelle bieden ze cursussen en retraites aan en een opleiding tot docent(e) sacrale dans.


Wanneer: Zaterdag 2 april 2016, lezing van 10.30 u. tot 12.30 u en sacrale dans van 14 u. tot 16.30 u.
Waar: La Verna-huis, Sint-Antoniuskaai 9B, Gent
Inschrijven: Vermeld bij je inschrijving ‘Benefiet’ en wanneer je komt: de hele dag of alleen de voormiddag of de namiddag, met of zonder middagmaal. Door in te schrijven doe je jezelf een boeiende activiteit cadeau én je steunt La Verna!
Bijdrage: € 30 voor de ganse dag, € 15 voor een halve dag, € 25 voor een halve dag plus middagmaal. Je hoeft dus geen lunchpakket mee te brengen.
Info: je mag de ruimte niet in met schoenen. Breng dus best pantoffels mee.