Datum en tijd
16/12/2020
19:00 - 21:00

Waar?
La Verna-huis


Een meditatieve, verbindende vorm van dansen
Adventreeks: verlangen naar licht
Nancy Van Compernolle

woensdagavonden: 16 en 23 december

Sacrale dansen zijn meestal eenvoudige kringdansen op verschillende soorten muziek. Het is een vorm van meditatie in beweging. Centraal staat verbondenheid met jezelf, met de medemens en met het hogere. Voor de één brengt het diepe rust en ontspanning, voor de ander vreugde en leven.

Deze dansvorm is een weg van bewustwording en heling. Ze leidt tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en bewustzijn van het grote geheel van de schepping, die grote kosmische dans waar wij deel van zijn.

Als we sacrale dans ‘helend’ noemen, dan heeft dat te maken met de unieke combinatie van lichaam, ziel en geest, met de totaliteit van de mens die door deze dans wordt aangesproken. We worden uitgenodigd om met volledige aandacht aanwezig te zijn, hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

Tijdens deze bijzondere tijd van het jaar waarbij alles naar binnen keert, de natuur stil wordt en het donker toeneemt, gaan we ons verbinden met het licht in ons en buiten ons. Al dansend komen we geleidelijk dichter bij het licht in onszelf, herkennen we het licht in de ander en verbinden we ons met het grote Licht. Wil je graag ervaren wat het voor jou kan betekenen kom dan met ons meedansen. Je bent van harte welkom.

Wanneer: Wekelijks op woensdagavond: 16 en 23 december van 19 u. tot 21 u.
Bijdrage: De prijs voor de reeks (4 avonden) is € 32 (leden) en € 36 (niet-leden), nieuw geïnteresseerden kunnen één avond komen kennismaken: prijs €10 (leden) en €11 (niet-leden).
Inschrijven: Altijd vooraf contact opnemen met Nancy! Wegens het in acht nemen van de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal mensen deelnemen. Gsm 0473 21 55 63 – Email: nancy.vancompernolle@hotmail.com
Inschrijven: klik hier