Datum en tijd
14/02/2018
19:00 - 21:30

Waar?
La Verna-huis


Kristin Vanschoubroek
Twee woensdagavonden, 14 februari en 28 maart

Wij willen ons graag verbinden met de vasten, een periode van 40 dagen voorafgaand aan het feest van Pasen, symbool voor nieuw leven. Om klaar te zijn voor het nieuwe is het goed om ons te zuiveren, ballast overboord te gooien en op die manier ruimte in onszelf en in ons leven te creëren.

We staan stil bij enkele vragen: wat wil je loslaten? Wat heb je niet meer nodig? Wat dient je niet langer? Misschien verlang je je lichamelijk te reinigen en minder of ander voedsel te nuttigen. Of meer te bewegen, meer rust te nemen. Misschien verlang je je emotioneel te reinigen en wil je je bevrijden van je verdriet, je jaloezie, je kwaadheid, je ‘vriendelijkheid-om-erbij-te-horen’, … Het kan ook zijn dat je je gehechtheid aan bepaalde personen wil loslaten en de weg naar innerlijke vrijheid wil gaan. Of dat je niet langer situaties wil opzoeken die je geen goed doen, maar waar je zo vertrouwd mee bent.

Gewoontes doorbreken kan moeilijk zijn. Daarom kan bewust omgaan met wat je wil loslaten je sterken in het maken van opbouwende keuzes. Het delen in groep werkt eveneens stimulerend en versterkend.

In de week voor Pasen komen we opnieuw samen om te kijken in welke mate we onze voornemens hebben kunnen realiseren. We kijken naar eventuele obstakels en hoe we die kunnen transformeren naar dat wat we in ons hart wensen. Op die manier gaan we de lente gezuiverd en bewuster tegemoet.

Wanneer: Woensdagavonden 14 februari en 28 maart van 19 u. tot 21.30 u.
Bijdrage: € 30 (leden) en € 35 (niet-leden)
Inschrijven: Klik hier.