Datum en tijd
13/09/2018
19:00 - 21:45

Waar?
La Verna-huis


Katelijn Vanhoutte
Donderdagavonden 13 en 27 september

Inhoud van de workshop

Onderzoeken en artikels beschrijven hoe belangrijk je stem is bij de dagelijkse handelingen en de verzorging van personen met dementie. Zij zijn zeer gevoelig voor het timbre van je stem, de manier waarop je contact met hen neemt en met hen praat. De workshop laat je ontdekken op welke manier je je stem meestal gebruikt en wat de invloed kan zijn op de luisteraar in het dagelijks leven. Via oefeningen verkennen we verschillende mogelijkheden waarop je mensen kan benaderen en aanspreken. Je krijgt ook de kans om zelf te ondervinden hoe de stem van een andere persoon jou beïnvloedt.
We staan speciaal stil bij het contact met personen met dementie. Neuriën of zingen tijdens de dagelijkse handelingen kan ervoor zorgen dat het samenzijn makkelijker en aangenamer wordt, zowel voor de persoon met dementie als voor zijn/haar mantelzorger.
Je krijgt de kans om aan den lijve te ondervinden hoe deugddoend zingen is en wat je ervaart als er met of voor jou gezongen wordt.
Er is geen zang- of muziekervaring nodig, neuriën of eenvoudige melodieën zingen kan iedereen. We vragen enkel openheid om op ontdekking te gaan.

Doelgroep

Voor deze workshop richten we ons tot familie en vrienden die in de zorg en begeleiding van personen met dementie iets met hun stem willen doen, hun stem als uitdrukkingsmiddel beter willen leren kennen en gebruiken.
Wil je bewuster worden van je stem? Wil je gewaarworden wat het luisteren naar een stem met je doet? Voel je schroom om te zingen, te neuriën? Welkom!

Begeleider

Katelijn Vanhoutte is vrije vormingsmedewerker verbonden aan het expertisecentrum dementie Sophia. Ze is ook zang- en stemtherapeute en mindfulness trainer.

Wanneer: Donderdagavonden 13 en 27 september van 19 u. tot 21.45 u.
Bijdrage: € 35 (leden) en € 40 (niet-leden). Koffie en thee zijn inbegrepen.
Inschrijven: Klik hier