Datum en tijd
30/01/2020
19:30 - 22:00

Waar?
La Verna-huis


Christina Van Geel
Donderdagavond 30 januari

Waar staat u voor op ’s ochtends? Heeft u daar al eens over nagedacht? Wat geeft u de kracht en de goesting om de dag in te stappen, zelfs als het een grijze dag is, ook in uw hoofd? Met andere woorden, wat is uw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar ‘het goede leven’? Een remedie tegen burn-out en vervreemding? En als je je ikigai al gevonden hebt, waarom is het dan vaak zo moeilijk er ook naar te leven?

‘In het spoor van ikigai’ is een interactieve lezing in woord, beeld en muziek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Warm, kwetsbaar, kritisch, grappig. Confronterend, maar nooit zwaar op de hand. Aan de hand van ideeën, verhalen en geluidsfragmenten uit haar gelijknamige boek neemt Stem & Pen Christina Van Geel u mee naar het Griekse eiland Ikaria, het eiland waar mensen vergeten te sterven. En nog belangrijker: waar ze niet vergeten te leven.

‘In het spoor van ikigai’ vertelt haar persoonlijke zoektocht naar wat echt telt en haar kennismaking met de zin en onzin van ‘ikigai’. Doorheen de lezing hoort u echo’s over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars – oa Dirk De Wachter, Leo Bormans, Alicja Gescinska, Johan Braeckman, Stef Bos – en flarden muziek en poëzie. Een totaalervaring die uw blik scheper stelt op wat echt telt in uw leven en die u een reden geeft om voor op te staan.

De voorstelling is gebaseerd op haar nieuwste boek ‘In het spoor van ikigai’, uitgeverij Vrijdag, september 2018.

 

Wanneer: Donderdag 30 januari van 19.30 u. tot 22 u.
Bijdrage: € 10 (leden) en € 12 (niet-leden), drankje inbegrepen.
Inschrijven: Klik hier.