Datum en tijd
16/11/2018
19:30 - 22:00

Waar?
La Verna-huis


In het kader van de reeks ‘De mystiek van het alledaagse leven‘ stellen Adinda en Frederic graag de film ‘Down to earth’ voor. Deze film heeft hen beiden geraakt en deze inspiratie willen ze graag uitdragen.

16 november om 19.30 uur
2015 Renate Heinen en Rolf Winters
Inleiding: Adinda Verbanck en Frederic Meyvaert

film-down-to-earth

Een Nederlands gezin met drie kinderen laat de hectiek en de patronen van de hedendaagse wereld achter zich en reist naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen. Zonder crew, zonder vast omlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan. Terug thuis besluiten ze de documentaire niet langs de geëigende kanalen te verdelen. Ze willen niet dat hun film geconsumeerd wordt, maar dat hij mensen in beweging brengt. Hun film wordt een groot succes en wint meerdere prijzen.

De film sluit perfect aan bij de behoefte van vele mensen in deze tijd. De westerse samenleving stoot zowel ecologisch, economisch als op menselijk vlak op haar grenzen. De oorspronkelijke, inheemse volkeren staan steeds meer onder druk. Hun levenswijze dreigt te verdwijnen. In dit project reiken die twee werelden elkaar de hand in een zoektocht naar de bron, opdat een vernieuwende kracht kan ontwaken. Hij brengt een boodschap van hoop. “Down to Earth” kent vele lagen en is zo gemonteerd dat je daar bijna ongemerkt door geloodst wordt. Bekijk de film keer op keer en telkens voel je je geraakt door andere aspecten en door de mate van diepgang. De film inspireert zowel op persoonlijk als op maatschappelijk vlak. Zonder meer beklijvend, en voor sommigen een changemaker!

Wanneer: Woensdag 7 november om 14 u. en vrijdag 16 november om 19.30 u. Bijdrage: € 6 (leden) en € 8 (niet-leden). Een drankje is inbegrepen.