Datum en tijd
29/11/2020
10:00 - 16:00

Waar?
La Verna-huis


Versterk je gezondheid volgens de Oosterse 5 elementen-leer
Marian De Lathauwer
1 zondag en 5 zaterdagen gespreid over 6 maanden

Wat is dat, een goede gezondheid? We wensen dat telkens met Nieuwjaar, maar wat houdt het in? Wanneer ben je “gezond”, en wanneer ben je “ziek”?
Een paar zaken zijn alvast duidelijk: toxische stress, slechte slaap- en eetgewoonten, te weinig beweging, te korte ademhaling, … zijn een paar factoren die nefast zijn voor de gezondheid.  Daarenboven zijn we niet meer gewoon te luisteren naar de signalen die het lichaam ons stuurt. Signalen van ongemak of pijn. Ofwel negeren we ze (nie pleuje), ofwel onderdrukken we ze (rap een pilleke). Maar het lichaam wil gehoord worden; zoniet, moet het luider om aandacht gaan schreeuwen. En dàn ontwikkelt zich ziekte, in de betekenis die wij er hier in het Westen aan geven.

De Oosterse wijsheden werken veeleer preventief. Ziekte wordt daar gezien als het falen van preventie.
Deze cursus zet je op weg, om terug te leren voelen wat er in je lichaam aanwezig is aan stress, pijn, ongemak. De plaats wààr het ongemak zich manifesteert, is significant voor de mogelijke oorzaak. Ieder heeft zijn eigen ‘zwakke plek’. Maar waarom is die plek net bij jou zwak? Wat zit daar achter? maar vooral: wat kan je eraan doen? De Oosterse benadering helpt met bewustwording, en brengt het onbewuste naar de oppervlakte. Want alleen zo kan het bewust bekeken en verwerkt worden.

De cursus belicht hoe alles met elkaar verbonden is, hoe de 5 elementen (Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal) elkaar versterken of tegenwerken, d.w.z. meer energie genereren of energie verbruiken. Je leert welk element bij jou het meest uit balans is, en wat je eraan kan doen om de balans te herstellen. Dat kan bvb. met lichamelijke oefeningen zijn (eenvoudige strek oefeningen), of met zelfmassage van bepaalde punten op het lichaam, of via aanpassen van voeding of ademhaling. Je leert daarenboven dat de mens verbonden is met de natuur, en dat je via de 5 elementen ook extra energie kan putten uit de cyclus van de seizoenen.

Elke lesdag focussen we op 1 bepaald element,  zodat je na afloop van de volledige cursus alle elementen grondig hebt verkend en weet hoe je ze kan inzetten om meer energie te krijgen of jouw ongemakken te verzachten.

 

 

 

 

 

 

Wanneer: Zondag 29 november en 5 zaterdagen: 19 december, 30 januari 2021, 6 maart, 3 april en 22 mei van 10 u. tot 16 u. (best als geheel te volgen, maar apart kan ook).
Bijdrage: € 55 (leden) en € 60 (niet-leden) per losse zondag/zaterdag.
Koffie en thee zijn inbegrepen, een lunchpakket breng je zelf mee.
Info: Min. 8 – max. 12 deelnemers
Inschrijven: klik hier