Datum en tijd
20/06/2018
14:00 - 17:00

Waar?
La Verna-huis


Brigitte Puissant en Jean Agten

Bibliodrama is het spelen van Bijbelverhalen. Breder nog, het spelen van verhalen uit diverse levensbeschouwingen en wijsheidsliteratuur. Door uitbeelding en doorleving worden die verhalen weer levend en de inspiratie voelbaar in eigen lijf en leden. Bibliodrama maakt gebruik van inleving, toneel, drama, rollenspel, poppenspel, uitbeelding, e.a. lichamelijke werkvormen.

We kiezen voor een verhaal van Franciscus. Over hem zijn veel verhalen verteld die ons een inkijk geven in zijn universele spiritualiteit. In deze sessie spelen we een dramatisch moment uit zijn leven, namelijk de breuk tussen Franciscus en zijn vader en de definitieve keuze voor zijn missie. Door dit te spelen verkennen we tegelijk onze eigen spiritualiteit en onze eigen roeping of bestemming.

Bibliodrama kan iedereen. Het gaat niet om een toneeltje, wel om inleving. We begeleiden je in wat je op dat moment voelt, wil zeggen en doen. Dat gebeurt in samenspel met de hele groep. Gewoon jezelf zijn is voldoende om mee te doen!
Bibliodrama is een boeiend gebeuren dat beklijft! Van harte welkom!

Het aantal deelnemers beperken we tot 12. Vlug inschrijven dus!

Jean Agten en Brigitte Puissant zijn ex-collega’s van de hogeschool Odisee, Campus Brussel. Ze gaven beiden les in de lerarenopleiding. Jean gaf godsdienst en levensbeschouwing in Bachelor Lager Onderwijs, Brigitte was pedagoge bij de Bachelors Kleuteronderwijs. Jean is auteur van het boek ‘Bibliodrama begeleiden’ en geeft al jarenlang vorming over bibliodrama. Brigitte volgde opleidingen bij hem. Ze is ook vrijwilliger bij TAU, de franciscaanse beweging in Vlaanderen, www.franciscaansleven.be.

Wanneer: Woensdag 20 juni van 14 u. tot 17 u.
Bijdrage: € 20 (leden), € 25 (niet-leden)
Inschrijven: Klik hier.
Info: Maximum 12 deelnemers.