Datum en tijd
17/03/2022
19:30 - 21:30


Hoe we sterk blijven als de wereld uit elkaar valt.
Boekvoorstelling en huiskamerbijeenkomst.
Steven Vromman

We kennen Steven Vromman al een hele tijd. Tijdens de inspiratiedagen van 2012 kwam hij als ‘low impact man’ spreken. Als titel voor zijn lezing koos hij toen voor: ‘Wij hebben zelf de verandering in handen’. De klimaat- en energiecrisis waarover hij sprak was voor velen van ons een ‘wake-up call’. Intussen zijn we bijna 10 jaar verder. En is de crisis prangender dan ooit. Steven durft de vinger op de wonde leggen.  Dat neemt niet weg dat een ontmoeting met hem ook een ontmoeting is met hoop. Zijn warme persoonlijkheid straalt eenvoud en eerlijkheid uit.
Vorig jaar schreef hij het boek ‘Amor Mundi’ (Liefde voor de wereld). In het tijdschrift van april – juni 2021 namen we een interview over dit boek op. We zijn blij hem te mogen ontvangen en met hem in gesprek te gaan.
Kristin

De wereld is volop aan het kantelen, toch blijft het moeilijk om ons voor te stellen hoe we op een dag in een rechtvaardige en duurzame wereld terecht zullen komen. Enerzijds zijn er steeds meer doemberichten, anderzijds groeit er heel veel moois van onderuit. Hoe gaat dit verder evolueren? Een mogelijke scenario heb ik neergeschreven in de vorm van een roman.

Amor Mundi, een positieve post-apocalyptische roman over de periode 2025-2052.
Het boek beschrijft vanuit heel wat invalshoeken hoe de wereld zou kunnen veranderen. Een ander landbouwsysteem, een nieuwe economie, een andere relatie met de natuur, samenwerking en innerlijke transitie. Het is geen voorspelling maar een mogelijke scenario en een oproep om zelf te werken aan een betere toekomst.

De avond verloopt als volgt:
Ik vertel eerst in grote lijnen de context waarin het toekomstverhaal zich afspeelt. Dan ga ik in interactie met het publiek in op een aantal thema’s. Afhankelijk van de interesse breng ik enkele fragmenten van het boek en komen we zo snel in een gesprek over wat we nu kunnen doen om de gewenste toekomst vorm te geven.

De voorstelling en gesprek duurt ongeveer 1,5 uur, beetje afhankelijk van het aantal vragen.
Het boek is die avond ook te koop aan 20 euro (winkelprijs 25 euro).
Wie niet kan komen kan het boek bestellen via Steven zelf: 0486 07 26 06 of steven@lowimpactman.be.
Zie ook: www.lowimpactman.be

Waar: Ten huize van Kristin Vanschoubroek, Minnestede 12, 9840 De Pinte Wanneer: Donderdag 17 maart 2022 om 19.30 u.
Bijdrage: € 6 (leden), € 8 (niet-leden), drankje inbegrepen.
Info: Je kan inschrijven door een mail naar claudine@laverna.be, en de bijdrage overschrijven met vermelding ‘huiskamerbijeenkomst Amor Mundi’.
Inschrijven: klik hier