Datum en tijd
08/08/2021 - 15/08/2021
Hele dag

Waar?
Savita


Je vitaliteit versterken
Kristin Vanschoubroek en Geertrui Van Hooreweghe
8 – 15 augustus 2021

Vorige zomer verbleven we met een groep in Savita. Al waren we in coronatijd, we konden even kommer en kwel vergeten. Mondkapjes bij het opdienen van de maaltijd waren op dat moment de enige verplichte beperking. We hopen er deze zomer helemaal zorgeloos te kunnen verblijven.

De zomer is het seizoen van bloei, vitaliteit en uitbundigheid. Daar gaan we ons mee verbinden. We gaan onze energie voeden door dagelijkse wandelingen (voor een groot deel in stilte), door dans en beweging, muziek en andere creatieve werkvormen, door gesprek en delen van wat in je leeft, … Wie wil kan zich laten verwennen door een heerlijk klankbad van Geertrui. We bezoeken ook de ‘Kneipp Anlage’ van Niedersfeld (misschien ken je de producten van Kneipp).

We gaan ons lichaam voeden en vitaliseren door bewust en gezond te eten, te genieten van de zuivere lucht (Sauerland staat hierom bekend), en de afwisseling van rust en beweging. En er zal de verbondenheid zijn. Ook die is vervullend.

THEMA VAN DE WEEK
Als rode draad doorheen de dagen geven we aandacht aan de verschillende chakra’s en de levensthema’s die daarbij horen:

  • Eigenwaarde, zelfvertrouwen, aanwezigheid: Ik mag ‘gewoon’ zijn wie ik ben. Ik hoef niet op mijn hoede te zijn. Ik moet mijn bestaan niet ‘verdienen’.
  • Vertrouwen, loslaten, genieten: Ik laat me meenemen door de stroom van het leven en geniet volop.
  • Innerlijke kracht, energie, wilskracht: Ik leef mijn eigen leven. Ik laat me niet langer leiden door eisen van mijzelf of door wat van mij wordt verwacht.
  • Hart, verbinding, liefde: Ik kan mijn hart openen. Ik ben me bewust van omstandigheden waarin ik mijn hart beter bescherm.
  • Communicatie, expressie, creativiteit: Ik kan en durf mijn gevoelens uitspreken, en weet wanneer ik me best inhoud. Ik breng mijn talenten tot expressie.
  • Inzicht, intuïtie, helderheid: Ik vertrouw op mijn innerlijk weten. Ik laat me niet leiden door mijn gedachten, angsten of wat algemeen gangbaar is.
  • Missie, inspiratie, universum: Ik heb voeling met een hogere/diepere werkelijkheid. Ik ben een schakel in een groter levensplan.

In Savita voel je je welkom. De kamers zijn eenvoudig. Iedereen heeft een eigen kamer met badkamer, en een balkon met weids uitzicht gericht op de tuin en het zuiden. Het eten is heerlijk, biologisch vegetarisch. De sfeer is ongedwongen en nodigt je uit om jezelf te zijn. De natuur rondom is prachtig, je bent er omringd door bergen, bossen en kabbelende beekjes. En veel stilte.

Samenwerking tussen de mensen die daar wonen en werken en de gasten wordt op prijs gesteld. We zullen dus helpen met opruimen en afwassen. En we onderhouden zelf onze kamer. Zo delen we allen in de werkzaamheid van Savita.

We voelden in Savita een aansluiting met de doelstellingen van La Verna: een inspirerende plek waar mensen elkaar in vrijheid kunnen ontmoeten en elkaar kunnen helpen in hun streven naar een natuurlijke levenswijze en harmonie tussen lichaam en geest.
Van harte welkom op deze reis!

Begeleiding: Kristin Vanschoubroek en Geertrui Van Hooreweghe
Waar
: Savita, In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niedersfeld, Duitsland
Wanneer: Van zondag 8 tot zondag 15 augustus.
Bijdrage: € 630 (leden) en € 645 (niet-leden) voor organisatie, begeleiding en volpension.

Inschrijven: Klik hier.
Info: Indien er voldoende wagens en chauffeurs zijn, verplaatsen we ons kostendelend. De afstand vanuit Gent is 400 km. Er is ook de mogelijkheid om met de trein te komen: er is een goede treinverbinding vanuit Gent St-Pieters naar Winterberg.
Vermeld bij  je inschrijving en op je overschrijving ‘Zomer in Savita’.
Indien de prijs een beletsel is om deel te nemen, kan je vermindering aanvragen.
Let op! Je inschrijving is pas definitief op het moment dat de verplaatsing is geregeld. Laat weten of je zelf kan rijden, graag met iemand meerijdt of met de trein komt.
Max. 16 deelnemers