Datum en tijd
11/07/2016 - 15/07/2016
15:00 - 16:00

Waar?
Stiltehoeve Metanoia


Edward Burvenich en Kristin Vanschoubroek

Even op een gezonde wijze focussen op onszelf en loskomen van onze vertrouwde omgeving, kan deugd doen.

waterval

Net als de twee vorige jaren organiseren wij in juli 2016 de zomerweek ‘Alles stroomt’ in Stiltehoeve Metanoia te Damme, midden in de natuur en dicht bij de zee(lucht). Een ontspannen week met plaats voor herbronning, rust, de zoektocht naar de eigen stroom, het erin gaan staan, ons eraan overgeven en het evenwicht erin vinden.

In ons leven stellen we ons vaak doelen: we streven naar een goede gezondheid, vervullende relaties, zinvol werk, … Als we dat bereiken zullen we gelukkig zijn, denken we soms.

Er is ook een andere manier om naar de werkelijkheid te kijken, namelijk die van het genoegen vinden in het proces. Dan is niet zomaar het behalen van het doel belangrijk, maar wel de weg ernaartoe. Dan begeef je je in de stroom van het leven. Tegenslagen kunnen dan ook gezien worden als kansen en wakkeren creativiteit aan.

Doorheen de week doorlopen we de zeven chakra’s en ontdekken en ervaren we waar onze eigen unieke stroom (hevig) vloeit, waar deze stil viel of geblokkeerd is.

We staan stil bij wie we zijn, waar we vandaan komen, wat ons lichaam nodig heeft, hoe we omgaan met pijn, verdriet, liefde en vreugde, waar we naar verlangen, wat ons te doen staat, hoe we dit tot uiting kunnen brengen, en hoe dit alles verbonden is met anderen en met het universum.

De werkvormen die we gebruiken zijn: gesprek, beweging, dans, stilte, meditatie, wandeling, natuurbeleving, creatieve expressie en andere volgens de ingeving van het moment.

Het grote rustige domein van de Stiltehoeve is hierbij ideaal om zowel een innerlijke tocht als een effectieve tocht te kunnen maken.

Het is ook vakantie: lekker eten, ontspannen, rusten, wandelen, een uitstap naar zee, … horen er ook bij.

We kiezen voor een laagdrempelig en tegelijk diepgaand concept. En dit alles in vrijheid. Ieder kiest voor zichzelf in welke mate hij of zij zich kwetsbaar en open opstelt.

De begeleiders zijn Kristin Vanschoubroek en Edward Burvenich. Zij zijn moeder en zoon en hebben veel gemeen: beiden studeerden ze rechten, beiden hebben ze een grote interesse  voor de unieke verhalen van mensen, beiden verlangen ze om mensen bij te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling en hun groei naar innerlijke vrijheid. Toch leggen zij eigen en dus verschillende accenten in hun leven en in hun wijze van begeleiding. De focus van Kristin ligt voornamelijk op het verbindende en het helende en die van Edward eerder op het manifesterende.

Wanneer: Van maandag 11 juli 16 u. (onthaal vanaf 15 u.) tot vrijdag 15 juli 16 u.
Waar: Stiltehoeve Metanoia, Waterhoek 2, 8340 Moerkerke-Damme
Bijdrage: € 550 voor leden van La Verna, € 560 voor niet-leden
Inschrijving en betaling: Evi Van Gestel: stiltehoeve@bzn.be, 050 70 21 00. De betaling gebeurt ter plaatse op het einde van de week. Indien de prijs een hinderpaal is om deel te nemen, kan je contact nemen met Evi voor het bekomen van een sociaal tarief.