Datum en tijd
09/07/2021 - 11/07/2021
10:00 - 18:00

Waar?
De Blauwe Poort


De wijsheid voor een perfect imperfect leven
Kristin Vanschoubroek en Melissa Missault
9, 10 en 11 juli 2021

Wabi sabi biedt een kijk op de wereld en je leven, die geïnspireerd is op eeuwenoude Japanse wijsheid. Het helpt ons de schoonheid in imperfectie te zien, eenvoud te waarderen en de vergankelijkheid van het leven te accepteren. De filosofie van wabi sabi is relevanter dan ooit. Corona heeft ons op een heftige manier geconfronteerd met het imperfecte van het leven en met de vergankelijkheid.

Deze dagen zijn een uitnodiging om de schoonheid te zien in je huidige leven, het te ontdoen van opsmuk en te zien wat er dan te voorschijn komt. We gaan kijken hoe je de filosofie van Wasi Sabi in je leven kan toepassen.
Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:
– Vereenvoudigen en verfraaien
– Leven met de natuur en met onze natuur en met de vergankelijkheid ervan
– Accepteren en loslaten
– Mislukking op een andere manier zien
– Relaties bevorderen
– De momenten koesteren
– Alles met elkaar verbinden
We gaan ons vooral verbinden met de thema’s die leven bij de deelnemers.

We gaan deze dagen beleven in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer. Er zullen verschillende werkvormen aangereikt worden: natuurbeleving, stilte, gesprek, beweging, creativiteit, dans …
Deze dagen gaan door in De Blauwe Poort In Melle omdat zowel de ruimtes als de tuin aansluiten op de Wabi-Sabi filosofie. De ruimtes (werkruimte, orangerie, lunchroom) zijn aangenaam en sfeervol, er is uitsluitend met natuurlijke materialen gewerkt. De prachtige levendige tuin toont ons dat alles in beweging is. Alles is in wording, er bestaat geen perfectie, het krioelt van leven… We gaan ons met de natuur verbinden en zo dichter bij onze eigen natuur komen.
Kristin Vanschoubroek en Melissa Missault begeleiden deze dagen. Kristin heeft de ervaring, Melissa de jeugd. Ze dragen beiden de Wabi-Sabi filosofie in hun hart. Achteraan het tijdschrift, bij de medewerkers, kan je meer over hen lezen. Melissa zorgt ook voor de vegetarische bio-lunches.

Begeleiding: Kristin Vanschoubroek. Melissa Missault assisteert en zorgt voor de maaltijd.
Waar: De Blauwe Poort, Collegebaan 49 A, 9090 Melle
Wanneer: Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli van 10 u. tot 18 u.
Bijdrage: € 195 (leden) en € 205 (niet-leden), koffie, thee en een biologische lunch ( soep, brood, beleg en sla) inbegrepen. Deze lunches worden verzorgd door Melissa. (zie ook: www.rozemarijnenmelisse.be)
Inschrijven: Klik hier
Inschrijven bij Claudine@laverna.be, vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving ‘zomerdriedaagse Wabi Sabi’
Info: Max. aantal deelnemers 16.
Voor meer info kan je Kristin rechtstreeks contacteren. Indien de prijs een beletsel is om deel te nemen, kan je vermindering aanvragen.