Datum en tijd
02/04/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Gemeenteschool


Zedelgem: langs de oude spoorwegzate

Op 2 april maken we een tocht van 10 km in het West-Vlaamse Zedelgem. Genietend van de mooie landschappen volgen we een groot deel van de vroegere spoorwegzate. Zo komen we tot bij Het Vloethemveld, een site met een rijk militair verleden. Vooral de geschiedenis van het, net niet tot ontploffing gebrachte, munitiedepot is wijd en zijd bekend. Bij deze wandeling doorheen Het Vloethemveld zien we grazende schapen in daartoe speciaal aangelegde weiden en bemerken we dat het bestaande domeinbos recentelijk uitgebreid werd met een ‘Kom op tegen Kankerbos’, met 17.071 boompjes.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking achter de oude onderwijzerswoning van de gemeenteschool, Groenestraat 20 , 8210 Zedelgem
Carpooling: Om 13.10 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent.
Inschrijven: Hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.