Datum en tijd
06/10/2019
13:30 - 18:00

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen op zondag 6 oktober

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op deze wandeling. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

We kiezen deze keer voor een wandeling van 9 à 10 km. en zullen ten laatste om 17.30 u. terug zijn. Kinderen zijn wel-kom. Na de wandeling kunnen we samen iets drinken en genieten van het samenzijn. Maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag mee-rijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo econo-misch en ecologisch een steentje bij te dragen.

Op zondag 6 oktober gaan we naar het schilderachtig dorpje Mullem. We starten de wandeling aan de Sint-Hilariuskerk op het dorpsplein. We stappen in de groene vallei van de Rooigemsebeek en zien het wachtbekken van Mullem en het Vloeirietveld Huise waar het afvalwater gezuiverd wordt. We lopen verder door het park van het neo-classicistisch Kasteel de Ghellinck. De Franse architect Guimard koos voor een kasteelpark in Engelse stijl, met een oranjerie, een fazantenkooi, een paviljoen en een vijver. Dan gaat het richting Wannegem. Op onze weg naar Huise en terug naar Mullem vinden we nog twee molens en mooie boerderijen.

wandeling

 

Vertrek: Om 14 u. aan de Sint-Hilariuskerk op dorpsplein van Mullem
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Gids: Dominique Elebaers
Bijdrage: € 4 (leden) en € 6 (niet-leden), kinderen komen gratis mee
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet