Datum en tijd
02/12/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 2 december wandelen we in het grensgebied van Nevele en Deinze.
Geen Bos of Broek deze keer, we houden onze voeten droog en maken een tocht van 11 km langs verharde wegen.
In een landschappelijk waardevol agrarisch gebied gaan we op zoek naar drie kastelen in de Leiestreek: het Hof ter Mere, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de veertiende eeuw, het Kasteel van Ooidonk, een van de mooiste waterburchten van België en het Kasteel van Crombrugghe, met een apart verhaal.
Alle drie zijn het goed onderhouden kastelen en nog in privébezit.
Langs rustige asfaltbaantjes tussen weiden en akkers, genieten we, gedeeltelijk in stilte, van een typisch Vlaams land-bouwgebied. De mooie vergezichten worden hier en daar onderbroken door knotwilgen en populieren.
Op onze wandeling worden we echter evenzeer bekoord door de prachtige kasteeldomeinen, met hun eeuwenoude beuken- of lindendreven als toegangsweg.

Vertrek: Om 14 u. aan de Sint-Martinuskerk van Sint-Martens-Leerne, 9800 Deinze (rotonde Leernesesteen-weg – Damstraat)
Carpooling: Om 13.30 u op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Omdat de dagen kort zijn in december en onze tocht niet kan ingekort worden vertrekken we graag stipt!
Gids: Rita Van Steendam
Bijdrage: € 4 (leden) € 6 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet.


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.