Datum en tijd
01/07/2018
14:00 - 19:00

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 1 juli wandelen we in Lokeren. Het nieuwe logo van deze stad is ‘Fel Naturel‘. En dat gaan we ervaren! De wandeling van 12 km leidt ons vanuit het stadscentrum naar het natuurreservaat Molsbroek. Hierbij is de rivier de Durme steeds onze tochtgenoot. Langs goed toegankelijke paden verkennen we een mozaïek van dijken, meersen, bossen, moerassen, open water en rivierduinen. Onderweg bekijken we enkele kunstwerken, spotten we hopelijk een ooievaarsfamilie en zien we Patjoepelke, een lokaal sprookjesfiguur. We pauzeren halverwege in het bezoekerscentrum van het Molsbroek, waar we nog wat bijleren over de fauna en flora op onze wandeling. Gidsen: Rik Roobroeck en Paule Lerno (gsm 0494 07 58 36)

Vertrek: Om 14 u. aan de kerk St.-Laurentius, Kerkplein, 9160 Lokeren (Op zondag is het vrij parkeren in de buurt, op de markt, op parking Grote Kaai) Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.


 

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.