Datum en tijd
03/09/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Sint-Baafskerk


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

De wandeling van zondag 3 september situeert zich in Gontrode, landelijke deelgemeente van Melle. Via rustige wegen, langs velden en weiden, komen we bij het Aelmoeseneiebos. We beleven en verkennen dit bos in stilte.
Het bos wordt op dit moment gebruikt als proefbos door de Rijksuniversiteit Gent, maar de naam verwijst naar de periode waarin het toebehoorde aan de aalmoezenij (openbare armenzorg) van de Gentse Sint-Baafsabdij.
In het laatste gedeelte van onze tocht van 11 km genieten we van een bijzonder stukje historisch erfgoed ‘Het vliegveld van Gontrode’.
Tijdens WO I vertrokken vanuit Gontrode (op heden minder dan 1000 inwoners), vanop een reusachtige luchtschipbasis, in het grootste geheim, zeppelins om Londen te bombarderen.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking naast de Sint-Baafskerk, Kerkwegel, 9090 Gontrode (Melle)
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

wandeling-gontrode

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.