Datum en tijd
05/02/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Cultureel centrum De Abdij


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

De wandeling van 5 februari situeert zich in en rond Geraardsbergen.
We verkennen eerst even de restanten van de vroegere, imposante Sint-Adriaansabdij, maar verlaten algauw de stad voor een tocht van 9 km doorheen het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen.
We komen langs een prachtige notenlarenboomgaard, pikken een stukje mee van het provinciaal domein de Gavers en genieten vanop een voetgangersbrug van een mooi uitzicht op de kronkelende Dender.
Het laatste half uur van onze wandeling wijden we aan een beetje cultuur in het centrum van Geraardsbergen. We vergeten hierbij zeker niet het Geraardsbergs Manneken Pis te bewonderen, 160 jaar ouder dan zijn Brussels broertje.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking rechts van het Cultureel centrum De Abdij, Zonnebloemstraat 5, 9500 Geraardsbergen
Carpooling: Om 13.15 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Info: Inschrijven hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

geraardsbergen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.