Datum en tijd
30/09/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Let op! Deze wandeling gaat door op de laatste zondag van september!

Op zondag 30 september trekken we naar de Oost-Vlaamse Denderstreek en verkennen ‘Den Dotter’, een gevarieerd natuurgebied tussen Haaltert en Erpe-Mere. ‘Den Dotter’ ontleent zijn naam aan de alomtegenwoordige dotterbloemen die in het voorjaar de graslanden geel kleuren. Op onze tocht van 10 km genieten we van een bonte combinatie natuurlandschappen. Op de hoger gelegen, golvende kouters, die al eeuwenlang bewerkt worden, heb je telkens weer mooie vergezichten en zie je de vallei van de traag slingerende Molenbeek. Op de lagere delen vind je natte wei- en hooilanden, ruigtes en broekbossen.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. aan Café De Gouden Koterhaak , Oud Dorp 46, 9450 Heldergem (deelgemeente Haaltert)
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Inschrijven: hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.