Datum en tijd
06/09/2020
14:00 - 17:00

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 6 september 2020 maken we een wandeling van 8 à 9 km. in Zevergem (deelgemeente De Pinte). We wandelen in het mooie natuurgebied aan de linkeroever van de Schelde. Het gebied bestaat uit weilanden, bosjes en struikgewas. Hier en daar ziet men nog de oude meanderende Scheldearmen, broedplaatsen voor vogels. Het is hier heerlijk wandelen. We komen langs het kasteel van Welden en zien ook het natuurreservaat Krommenhoek, een botanisch rijke plas.
De weg is voor het grootste deel onverhard, de natuur alom aanwezig en het is hier bijzonder rustig wandelen.. Je zou niet meteen zeggen dat er dicht bij deze grootstad hier zo een prachtig stuk natuur voorhanden is en toch is het zo.
Je zal de frisse lente zien en voelen.

Wanneer: Zondag 6 september 2020 om 14 u.
Vertrek: We starten aan de kerk van Zevergem, Kerkdreefken 1, 9840 Zevergem
Carpooling: Om 13.40 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Gids: Dominique Elebaers
Bijdrage: € 4, kinderen komen gratis mee
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet
Wegbeschrijving: Vanuit Gent volg je de E17 richting Kortrijk. Aan de uitrit van Zevergem/De Pinte/Oudenaarde neem je de N60 richting Gent. Aan de eerste lichten ga je rechts richting Zevergem tot op een T-kruispunt. Daar kies je weer rechts. Je komt nu onder de brug van de autosnelweg en je rijdt daarna onmiddellijk links de Veldstraat in. Volg deze weg een twee tal km tot je in centrum Zevergem de kerk rechts ziet.


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.