Datum en tijd
03/12/2017
13:30 - 18:30

Waar?
Damme


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 3 december trekken we nog eens naar het West-Vlaamse Damme en maken er een tocht van 9 km. Damme is niet alleen een pittoresk stadje, het heeft ook een schat aan natuur in huis. Kreekrestanten, ingepolderde gronden en met knoestige knotwilgen of populieren beplante dijken getuigen van de eeuwenlange strijd tussen mens en water. De herstelde stadswallen, in de vorm van een zevenster, vormen een ideaal uitgangspunt voor onze wandeling. We vervolgen onze tocht langs de oevers van de Damse vaart, tussen de kromgewaaide populieren en keren terug naar het stadje via een rustig stiltegebied, middenin de groene polders.

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 13.30 u.!! (wegens vroeg donker) op Parking Oost, Oude Sluissedijk 11, 8340 Damme
Carpooling: Om 12.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Bijdrage: € 4 (leden) € 7 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet

geraardsbergen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.