Datum en tijd
07/05/2017
14:00 - 19:00

Waar?
Sas van Bornem


Bornem: tussen Schelde en Oude Schelde

De wandeling van 7 mei  situeert zich in Bornem.
Ons vertrekpunt, het befaamde Sas op de Oude Schelde is het oudste, waterbouwkundig kunstwerk in ons land. Het werd gebouwd in 1592 om de Oude Schelde weer toegankelijk te maken voor schepen en bleek zo van groot economisch en cultureel belang voor Klein-Brabant.
Vandaar gaan we richting Scheldedijk en wandelen een paar kilometer op de dijk tot in het dorp Weert. Daar brengen we een kort bezoekje aan het streekmuseum De Zilverreiger.
We vervolgen onze tocht van 9,5 km via een mooi, slingerend pad dat ons leidt tussen bosjes en langs de Oude Schelde. Na een tijdje ontwaren we rechts, aan de andere oever van de Oude Schelde, het pittoreske kasteel van de graven van Marnix van Sint-Aldegonde. Dit is één van de mooiste plekjes van Vlaanderen.
(Alle paden zijn verhard, ook geschikt voor buggy’s. Licht, aangepast schoeisel is voldoende.)

Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking Sas Bornem,  Sasstraat (direct !! na de brug over de Schelde, rechtsaf)  2880 Bornem
Carpooling: om 13.10 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Inschrijven: Hoeft niet
Bijdrage: € 4 voor leden van La Verna en € 7 voor niet-leden; kinderen mogen gratis mee.

Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We maken ruimte voor natuurbeleving en bij jezelf komen door een gedeelte van de weg in stilte af te leggen. Daarnaast hechten we natuurlijk ook veel belang aan de kans tot ontmoeting met elkaar.

In principe kiezen we voor tochten van 8 à 12 km en zijn we onderweg van 14 uur tot uiterlijk 17.30 uur. Kinderen zijn zeker welkom. Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen of verzamelen op de parking aan het Maaltecenter in Gent.

Neem best een drankje en een tussendoortje mee in je rugzak om samen van te genieten tijdens de pauze. Voorzie je van aangepaste kledij, stevige, waterdichte stapschoenen en een plastic zakje om op te zitten.