Datum en tijd
03/06/2018
13:30 - 18:30

Waar?
Parking Maaltecenter


Wandelnamiddagen met verschillende gidsen

Op zondag 3 juni wandelen we in Berlare. We maken een tocht van 10 km langs het Donkmeer (alom bekend als Overmere-Donk ) en het Berlaars Broek.
Op en rond Vlaanderens mooiste meer kan je varen, vissen, wandelen en fietsen. Het ommeland biedt ons een fraaie brok Scheldenatuur met een rijke verscheidenheid aan landschappen: bossen, velden, plassen en moerassen.

Duizenden jaren geleden lag een meander van de Schelde rond een alluviale heuvel. Door een verandering van de loop van de rivier ontstond een hoefijzervormig meer. Het gebied is uiteindelijk ‘verland’, maar niet zonder een laag veen achter te laten. Bijna twee eeuwen lang heeft men turf, een gegeerde brandstof, opgegraven in het Berlaars Broek, dat ten oosten van het huidige Donkmeer ligt. Het bronzen beeld van de turfsteker, geplaatst aan de rand van het meer en voor een stijlvolle brasserie
(waar we na de wandeling iets gaan drinken), brengt een ode aan de bedrijvigheid van toen.
Gids: Rita Van Steendam
Vertrek: Om 14 u. op de parking achter het bushokje, aan het bruggetje naar Eendenkooi (zie bruine pijl langs rijweg ). GPS: Donklaan 77, 9290 Berlare
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent


Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op onze maandelijkse wandelingen. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

We kiezen voor tochten van 8 à 12 km en meestal zijn we ten laatste om 17.30 uur terug. Kinderen zijn welkom. Vaak gaan we na de wandeling samen iets drinken en genieten we van het samenzijn, maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag meerijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo economisch en ecologisch een steentje bij te dragen.

Bijdrage: € 4 (leden) € 6 (niet-leden). Kinderen mogen gratis mee.
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet.