Datum en tijd
26/01/2020
13:30 - 18:00

Waar?
Parking Maaltecenter


Dominique Elebaers
Wandelnamiddag op zondag 26 januari

Wil jij ook even je gedachten loslaten, volop genieten van de natuur, je levensenergie voelen? Dan nodigen wij je uit op deze wandeling. We leggen een gedeelte van de weg in stilte af. Er is ook ruim kans om elkaar te ontmoeten.

‘Dorpse charme tussen Zwalm en Schelde’
We kiezen deze keer voor een wandeling van een kleine 9 km. We starten in Beerlegem (Zwalm) waar we wandelen richting Dikkele, een Zwalmdorpje vol nostalgische charme. Vervolgens bereiken we het dorpje Paulatem met slechts één monument, de vermoedelijk 12de eeuwse en veelvuldig verbouwde Gangulfuskerk. Via Meilegem komen we zo terug in Beerlegem. Vlakbij de kerk van Beerlegem, in een park van 40 hectare met slotgrachten en vijvers, ligt het kasteel Ten Bieze. Het kasteel is niet toegankelijk maar de wandeling biedt verschillende mooie uitzichtpunten.

We zijn ten laatste om 17 u. terug. Kinderen zijn welkom. Na de wandeling kunnen we samen iets drinken en genieten van het samenzijn. Maar dat is helemaal vrij.

Je kan rechtstreeks naar de startplaats komen. Wie plaatsen ter beschikking heeft in de wagen of wie graag meerijdt, kan naar de parking aan het Maaltecenter in Gent komen. We vinden het fijn om samen te rijden en zo economisch en ecologisch een steentje bij te dragen.

wandeling

Wanneer: Zondag 26 januari om 14 u.
Vertrek: In Beerlegem, Beerlegemsebaan 64, vlakbij de kerk
Carpooling: Om 13.30 u. op parking Maaltecenter, Kortrijksesteenweg, Gent
Gids: Dominique Elebaers
Bijdrage: € 4 (leden) en € 6 (niet-leden), kinderen komen gratis mee
Inschrijven: Mag, maar hoeft niet