Datum en tijd
03/02/2022
19:00 - 21:30


Welk stofwisselingstype ben jij?
Boekvoorstelling en huiskamerbijeenkomst.
Sabine Martens en Laurence Verwee

We kennen Sabine al een tijdje. Ze heeft een aantal keren voor bijeenkomsten in La Verna gekookt en ze gaf ook een workshop ‘Wat we niet weten over eten’. We stellen graag haar boek voor. En we nodigen jullie uit voor een huiskamerbijeenkomst waarin ze samen met Laurence Verwee, schrijfcoach, haar boek voorstelt.

Dit boek is niet het zoveelste dieet, het is geen kookboek en ook geen boek waarin ik je van de nieuwste ‘hype’ wil overtuigen.

Wat is het dan wel?
Een boek waardoor je inzicht krijgt in hoe voeding op het radarsysteem van jouw lichaam werkt en hoe je voeding omzet in levenskracht. Ik vertel je ook hoe de overgang niet het einde is, maar net de boeiendste fase van jouw leven. We ‘leuken’ het boek op met lekkere, gebruiksvriendelijke en voedzame gerechten.

We zijn gewoontedieren, iedere dag hetzelfde ontbijt, min of meer dezelfde lunch, dezelfde snacks. Meestal niet omdat je er zo goed bij voelt, maar omdat de mediakanalen vertellen wat gezond voor je is. In wezen heb je er meestal geen benul van hoe je lichaam werkt en al zeker niet wat voeding met je lichaam doet. Het vinden van het juiste dieet is dan ook meestal een verhaal van zoeken, vallen en opstaan.
Jouw vriendin volgt een (crash)dieet met voor haar spectaculaire resultaten, bij jou levert het alleen maar frustratie op. Herkenbaar? Wij zijn allemaal mensen, maar elk lichaam werkt anders. De sleutel is te vinden hoe jouw lichaam reageert. Dat is de basis. In dit boek vertel ik je hoe persoonlijk voeding is en bijgevolg op jouw lijf afgestemd moet worden.

Oosterse wijsheid leert je dat voeding veel meer is dan calorieën, mineralen en vitamines. Het is energie, bouwstoffen die jou in een positieve of negatieve spiraal kunnen brengen. Kleine aanpassingen kunnen tot grootse resultaten leiden. Boeiende informatie die je terug vindt in het tweede hoofdstuk.

En dan de menopauze! Voor velen een rollercoaster die je leven ondersteboven haalt. Maar dat hoeft niet noodzakelijk. Door jouw voedingspatroon af te stemmen op jouw levensstijl kan je hormonale veranderingen opvangen. Door bewust te leren luisteren naar wat jouw lichaam je vertelt – wat sowieso gebeurt als je meer met je dagelijkse voeding aan de slag gaat – kom je zowel fysiek, mentaal als emotioneel meer in evenwicht en ben je in staat de emotionele rollercoaster makkelijk op te vangen.
Omdat we het allemaal druk druk druk hebben en meestal heel weinig tijd hebben om te koken, sluit ik graag af met enkele gerechten, smaakvolle gezonde schotels die in uw favoriete lijstje kunnen belanden.

Open jouw geest voor nieuwe opportuniteiten.

Elke verandering is moeilijk in het begin, verwarrend in de tussenperiode om uiteindelijk schitterend te zijn.

Lees, transformeer, geniet!
Sabine

Huiskamerbijeenkomst
Samen met een hapje en een drankje kan je kennismaken met het boek, met de schrijfster Sabine en met Laurence die Sabine ondersteunde bij het schrijven van haar boek, ten huize van Kristin Vanschoubroek.
Na de boekvoorstelling is er ruim tijd om al jullie vragen te beantwoorden.

Wanneer: Donderdag 3 februari 2020 om 19 u.
Waar: Minnestede 12, 9840 De Pinte
Bijdrage: € 12 (leden), € 15 (niet-leden), hapje en drankje inbegrepen.
Info: Je kan inschrijven met een mail naar claudine@laverna.be. Zodra je het geld hebt overgemaakt is de inschrijving definitief. Rek. nr. La Verna, BE71 5230 80742269 – TRIOBEBB, met vermelding ‘Voeding als Levenskracht’.
Prijs van het boek: € 32. Wie tijdens de avond het boek koopt betaalt € 25.

Sabine Martens (1965) is apotheker en werkte een aantal jaar in de Farmaceutische Industrie. Ze schrijft: ‘Mijn eigen ‘struggle’met voeding (eetstoornis) bracht mij – toevallig of niet – op het pad van de Macrobiotiek. Perfectionistisch als ik ben, wilde ik er alles over weten. Zodoende trok ik naar de bron:  het Kushi Instituut in Amerika om er de volledige Macrobiotische Opleiding te gaan volgen. Al gauw startte ik met het geven van macrobiotische kooklessen. Helemaal tevreden was ik echter niet: ook de macrobiotiek heeft haar beperkingen. Andere opleidingen kruisten mijn pad. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de Chinese Geneeskunde en het eten volgens je stofwisselingstype. ‘De Chinezen zijn ware meesters in het toepassen van ‘Laat je voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding’. Als je deze zienswijze combineert met de juiste voeding voor jouw lichaam dan komen zowel je lichaam als je hormonen helemaal in evenwicht.
www.sabinemartens.be –  0474 68 77 57 –  info@sabinemartens.be
 

Laurence Verwee (1961) is al 38 jaar actief in het boekenvak en kent het boekenvak door en door. Ze schrijft: ‘In 2005, hield ik mijn eigen uitgeverij boven de doopvont, Yin Books. In 2014 volgde The Power of Books. Met The Power of Books ondersteun ik trainers, kennisondernemers, pioniers en coaches, om hun gedroomde boek succesvol op de markt te zetten. Op deze manier kunnen ze zich met hun passie en expertise onderscheiden. In april 2016 zette ik eindelijk zelf de stap als auteur. Ik publiceerde toen ‘Geen excuses meer’, een praktische handleiding voor ieder die ervan droomt om zijn/haar expertise en ervaring te delen in een non fictie-boek. Ik deel mijn kennis niet alleen in een boek, maar sta regelmatig ook op het podium om mijn auteurs te ondersteunen, tijdens de Boekenbeurs, het VOV- congres, de ondernemersopleiding van Unizo, masterclasses in Vlaamse bibliotheken…. Om auteurs in spe te helpen hun schrijfangst te overwinnen en aan de slag te gaan.’
www.thepowerofbooks.be –  0478/27 77 70 – laurence@thepowerofbooks.be