Datum en tijd
26/03/2023
13:30 - 17:00


Vallei van de Visbeek, Lille
Marieke Van Coppenolle

We nodigen je uit op een stiltewandeling in de vallei van de Visbeek, een natuurreservaat van meer dan 100 ha in de Antwerpse Kempen. Het is een van de waardevolste beekvalleien van Vlaanderen, beheerd door Natuurpunt. Je kan er genieten van een typisch Kempens landschap met bossen, heide, ruigten en graslanden, doorsneden met brede zandwegen. Op de natste plaatsen vind je vennen, moerassen en broekbossen.

We vertrekken graag stipt om 13.30 u. op een helend plekje in het bos: Robur op Den Eik. Kom best een kwartiertje vroeger, zodat we kunnen verstillen en rustig kunnen starten. Halfweg de wandeling nemen we een pauze, waarbij we je uitnodigen om je eigen plekje te zoeken en daar te vertoeven bij jezelf en de natuur om je heen. Breng een plastic zakje of matje mee om op te zitten. We voorzien dat we om 16 u. terug zijn op onze vertrekplaats.

Na een deelmoment over onze beleving van de stiltewandeling luisteren we naar onze gids, Marieke Van Coppenolle, die ons zal vertellen over haar project Robur op Den Eik. Gedurende vele jaren stak ze haar beste krachten in het bouwen van een ecologisch stiltehuisje in het bos, waar mensen (met een burn-out of tegen een burn-out aan) kunnen bekomen van de hectiek in onze wereld en waar kunstenaars en schrijvers aan hun project kunnen werken.
Het einde voorzien we om 17 u. Nadien kan je daar picknicken (picknick en drank zelf meebrengen).

Wanneer: Zondag 26 maart om 13.30 u.
Vertrek: Robur op Den Eik, Lijsterpad 44, 2275 Lille
Gids: Marieke Van Coppenolle
Bijdrage: Graag een vrije bijdrage voor het project.
Inschrijven: Graag, maar niet noodzakelijk.
Afspraken carpooling: Marie Van Montfort – 0497 93 4 61 –  det.vanmontfort@gmail.com
Wegbeschrijving: Op de E34 neem je afrit 22 Beerse en op de rotonde de N132 richting Beerse. Na een tijdje zie je een grasberm in het midden tussen de rijstroken. Meteen daarna sla je links een smal asfaltbaantje in:  Beerseheide. Dat volg je gedurende ong. 1,5 km, tot aan het kruispunt. Daar neem je uiterst links het Hazenpad (niet verhard). Aan de betonblokken volg je de bocht naar rechts.  Zo kom je op het Lijsterpad en na 100 m aan Den Eik. Voor gps Beerseheide invoeren, NIET Lijsterpad, want dan kom je aan een blokkade. Daarna volgen zoals hierboven aangegeven.