Datum en tijd
23/04/2017
10:00 - 16:00

Waar?
Entre Cour & Jardin


Een meditatieve, verbindende vorm van dansen
Dansdag met Brigitte Geerlings

sacrale dans2

Sacrale dansen zijn meestal eenvoudige kringdansen op klassieke muziek, folkloremuziek of religieuze muziek. Ze bestaan uit voorgeschreven passen en bewegingen die gaandeweg worden aangeleerd en steeds herhaald. De choreografie van de dansen maakt gebruik van krachtige symbolen zoals de cirkel, het kruis en de spiraal.
Sacrale dans is eigenlijk een vorm van meditatie, maar dan meditatie in beweging. Je zou het ook ‘bidden met je lichaam’ kunnen noemen.

Bij sacrale dans staat verbondenheid centraal. Verbondenheid met jezelf, met de medemens en met het hogere. Voor de één brengt het diepe rust en ontspanning, voor de ander vreugde en leven.
Deze dansvorm is een weg van bewustwording en heling. Ze leidt tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en bewustzijn van het grote geheel van de schepping, die grote kosmische dans waar wij deel van zijn.
Als we sacrale dans ‘helend’ noemen, dan heeft dat te maken met de unieke combinatie van lichaam, ziel en geest, met de totaliteit van de mens die door deze dans wordt aangesproken. Door de dans worden we uitgenodigd om met volledige aandacht aanwezig te zijn, hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

Wil je graag ervaren wat het voor jou kan betekenen? Kom met ons meedansen. Iedereen is welkom: mensen voor wie sacrale dans nieuw is en mensen die er al ervaring mee hebben.

Dans elke dag,
al was het maar in gedachte.

Rabbi Nahman

Wanneer: Zondag 23 april van 10 u. tot 16 u.
Waar: MERK OP: Deze dag gaat NIET door in het La Verna-huis! Wèl in ‘Entre Cour & Jardin’, Brusselsesteenweg 263-265, 9090 Melle
Inschrijven: Klik hier
Bijdrage: € 25 voor leden, € 30 voor niet-leden (koffie en thee inbegrepen, lunchpakket zelf meebrengen)