Datum en tijd
01/12/2021
19:00 - 21:00


Een meditatieve, verbindende vorm van dansen
met Nancy Van Compernolle
Sacrale dansen zijn meestal eenvoudige kringdansen op verschillende soorten muziek. Het is een vorm van meditatie in beweging. Centraal staat verbondenheid met jezelf, met de medemens en met het hogere. Voor de één brengt het diepe rust en ontspanning, voor de ander vreugde en leven.

Deze dansvorm is een weg van bewustwording en heling. Ze leidt tot zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn en bewustzijn van het grote geheel van de schepping, die grote kosmische dans waar wij deel van zijn.

Als we sacrale dans ‘helend’ noemen, dan heeft dat te maken met de unieke combinatie van lichaam, ziel en geest, met de totaliteit van de mens die door deze dans wordt aangesproken. We worden uitgenodigd om met volledige aandacht aanwezig te zijn, hier en nu, in elke pas, in elke beweging.

Wil je graag ervaren wat deze manier van dansen voor jou kan betekenen? Kom met ons meedansen. Iedereen is welkom! Dansen met inachtneming van fysieke afstand. Dat is speciaal. Toch is het mogelijk om energetisch en vanuit het hart verbinding te maken met jezelf, met de ander, met de groep, met het grote geheel. Kom het gerust eens ervaren.

Wanneer: 1 december van 19 u. tot 21 u. en 15 december van 19 u. tot 21 u.

Bijdrage: Per avond € 10 (leden) en € 11 (niet-leden).

Plaats: Halvemaanstraat 92, Sint-Amandsberg (Gent). Boven de bib, op de tweede verdieping.

Inschrijven: Klik hier. Altijd vooraf contact opnemen met Nancy, gsm 0473 21 55 63 of Email: nancy.vancompernolle@hotmail.com