Datum en tijd
02/06/2023
19:00 - 21:30


Over de waarde van niet-weten
Lezing door Kathleen Verhelst

‘Afrika wil me iets vertellen,
maar wat het is,
weet ik niet.’

C.G. Jung

N.a.v. het verschijnen van haar boek ‘Welcome again! Op de fiets door Afrika’ brengt Kathleen Verhelst op vrijdag 2 juni een persoonlijk relaas van deze tocht. Ze legt de klemtoon op verwondering en de waarde van niet-weten. Het verhaal wordt ondersteund met foto’s van de tocht en citaten uit literatuur, filosofie en wijsheidstradities.

Kathleen studeerde klassieke filologie, sociaal werk en gestalttherapie. Ze werkt in de gezondheidszorg, palliatieve zorg en het hoger onderwijs, en heeft een praktijk voor levenskunst, therapie en supervisie. Meer info en mogelijkheid om haar boek te bestellen, vind je op http://onderwegdoorhetleven.be.

‘Tot voor kort keek ik met een – voor mij – logische bril naar de wereld en het leven, een bril die al jaren prima dienst deed… tot mijn partner en ik enkele maanden in Afrika gingen fietsen. In een slakkengangetje doorkruisten we Tanzania, Kenia, Oeganda, Rwanda en Namibië. Onderweg kwamen vastgeroeste overtuigingen op de helling te staan. Vertrouwde paradigma’s gingen onderuit. Grenzen bleken geen grenzen te zijn. Met fietstassen boordevol vragen en een hoofd zonder antwoorden keerden we weer huiswaarts. Dat was verwarrend, én ook geruststellend.’

Wanneer: Vrijdag 2 juni om 19 u. Welkom vanaf 18.30 u.
Waar: Huiskamer van Tinne, Dornik 12 in Geel
Bijdrage: € 10 koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen. Ter plaatse te betalen.
Info: Inschrijven via mail: det.vanmontfort@gmail.com of per telefoon 0497/939461