Datum en tijd
01/05/2024
14:00 - 17:30


Jan Willems

Muziek in een bos: een deugddoende, rustgevende combinatie.
Het bos bevindt zich in Geel Winkelomheide en is een paar hectaren groot.
We worden rondgeleid door Jan Willems, die zijn bos ter beschikking heeft gesteld voor grote en kleine mensen. Hij knutselde er eigenhandig paadjes, speeltoestellen, plantentuinen en nog andere dingen, dit alles met de hulp van een aantal mensen die dit een prachtig initiatief vonden. Intussen is het bos bekend geworden in Winkelomheide en omgeving als ‘Het Speelbos’. Het is dankzij het warme hart van Jan uitgegroeid tot een plaats van ontmoeting en is tegelijk een oase van rust gebleven.

Na afloop van de wandeling picknicken we buiten (bij goed weer). Bij regen voorzien we een tent om onder te schuilen. Iedereen brengt iets kleins mee om te eten en te drinken, en daarna worden we ondergedompeld in de hemelse klanken van Merel Van Baelen en Steven Kurinckx. Ze bespelen o.a handpan, tong, drum, harmonium, fluit, harp en gitaar. Vanuit verbinding met hun hart en de inspiratie van het moment bespelen ze deze zachte instrumenten.

‘Met het delen van klanken verbinden we ons met het geheel, in stilte en in liefde.’

Van harte welkom allemaal.

 

Wanneer: woensdagnamiddag 1 mei om 14 u.
Plaats: Hollandsebaan 2 in Geel. Rij nog even verder tot je links 2 borden ziet waarop ‘Speelbos’ staat. Deze inrit bevindt zich op de grindstrook van de Hollandse Baan en dus niet op het geasfalteerde stuk. Je kan je ook oriënteren op restaurant ‘De Cuylhoeve’ (Hollandsebaan 7), dat schuin tegenover het speelbos ligt. Rij de inrit op en parkeer langs de kant of wat dieper in het bos.
Bijdrage: Vrije bijdrage voor de muzikanten
Info: Graag inschrijven of bij vervoersproblemen: mailtje naar Marie Van Montfort  det.vanmontfort@gmail.com of tel 0497 93 94 61