Datum en tijd
12/05/2021
19:30 - 21:30


Online

Christina Van Geel

Waar sta jij voor op ’s ochtends? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat geeft jou de kracht en de goesting om de dag in te stappen, zelfs als het een grijze dag is, ook in je hoofd? Met andere woorden, wat is jouw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je?

Waar sta je voor op ’s ochtends. De voorbije maanden is dat voor heel veel mensen een zeer confronterende vraag geworden. Waar sta je voor op als de dagen zich routineus aan elkaar rijgen. Als hoop en perspectief iets uit een vorig leven lijken.

Ons kot en onze bubbel, perimeters en avondklokken zijn onze nieuwe werkelijkheid. We voelen ons bevroren in de tijd. Vervreemd van onszelf en van mekaar. Gevangen in het moment. De cipier heet Corona.

Gelukkig zit ons hoofd niet op slot. Al voelt het vaak wel zo. Door de vele beperkingen zijn we ons niet meer bewust van de vele mogelijkheden. Lockdown naar buiten en vanbinnen. Er is zoveel dat niet mag en niet kan. We voelen ons eenzaam en onvrij. De zin van een nieuwe ochtend, elke dag opnieuw ontgaat ons soms.

En toch. Toch biedt deze tijd ons ook mogelijkheden en kansen. De kans om stil te staan in de tijd, ruimte te maken in ons hoofd, stilte te horen in het geraas van elke dag. Reculer pour mieux sauter. Dit is een mooi moment om ons af te vragen wat er nu écht toe doet. Om op zoek te gaan naar wat echt telt, naar onze ikigai.

‘In het spoor van ikigai’ is een online lezing/film in woord, beeld en muziek. Een Ted Talk XL van een uur, stand-up zingeving. En combineerbaar met live streaming voor en na, voor een goed (na)gesprek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Confronterend, maar nooit zwaar op de hand. Doorheen de lezing hoor je echo’s over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars en flarden muziek en poëzie. Een totaalervaring die je blik scheper stelt op wat echt telt in je leven en die je een reden geeft om voor op te staan.

De voorstelling is gebaseerd op Christina’s boek ‘In het spoor van ikigai’, uitgeverij Vrijdag, september 2018.

Christina Van Geel is Stem & Pen. Na een paar heel fijne jaren achter de microfoon bij Radio 1 (VRT), loopt ze nu haar eigen weg. Een korte blik op haar ikigai: Christina houdt van mensen en van verhalen. Verhalen van mensen. Ze vangt ze op, voegt er haar eigen klank aan toe en geeft ze door. Als een zendertje. Infospireren.
Christina Van Geel – 0475 615 651

 

Wanneer: Woensdag 12 mei van 19.30 u. tot 21.30 u. online.
Binnenkomen vanaf 19.30 u. De lezing start dan 19.45 u. à 20. u.
Bijdrage: € 8 (leden) en € 10 (niet-leden)
Info: Vermeld bij je inschrijving en op je overschrijving de titel van deze lezing.
Inschrijven: klik hier